Fredagen på Norwegian Wood ble dominert av kvinner som igjen har dominert rocken i flere generasjoner. På toppen av plakaten fant vi Patti Smith, som fikk fantastiske anmeldelser etter torsdagens konsert på Bergenfest. Før Patti gikk på scenen var det en annen storhet som underholdt publikum, nemlig Tori Amos.

Den klassisk utdannede rødtoppen regnes muligens ikke som en levende legende ennå, men med 14 studioalbum og nærmere 40 års artisterfaring, er hun likevel en bauta innen populærmusikken. Torsdag kveld sto hun alene på hovedscenen på Norwegian Wood, bare flankert av et flygel og et keyboard. Det skal en stor personlighet til å fylle en stor scene mutters alene, og denne utfordringen tok Amos - ikke bare på strak arm, men utførte den med glans. Et stort publikum hadde møtt opp denne tidlige fredagskvelden, og fra førstelåta, Little Earthquakes, ble vi servert en variert setliste som spant over store deler av karrieren.

picture

En smilene Amos så ut til å stortrives i Frognerbadet, og spant lekende lett mellom flygelet og keyboardet, alt ettersom hva behøvdes. Musikalsk sett var det nok ikke like enkelt å dekke alt som hørte med i musikken hennes, så der et band fysisk ikke var til scene, var det backingtrack og rytmeboks som fikk støtte opp låtene. I tillegg til hennes ege repertoar, som for kvelden inne holdt låter som Blood Roses og Bliss, fikk vi en god del coverlåter. Nirvanas Smells Like Teen Spirit og Depeche Modes In Your Room ble levert i fine versjoner og i tillegg fikk vi – muligens spesielt for anledningen – The Beatles' Norwegian Wood!

Der mange soloartister risikerer å miste energien utover i en konsert var det heller omvendt med Amos. Medleyet Cruel/Sweet Sangria/Unrepentant Geraldines fikk stor jubel av publikum, mens publikumsfavoritten Raspberry Swirl, fremsto som et av konsertens høydepunkter. Da det hele ble avrundet med Precious Things og megahiten Cornflake Girl var det et smilende og jublende publikum som takket Tori for innsatsen, før hun selv smådanset fornøyd av scenen.