Norwegian Wood arrangeres i år som en endagsfestival på Sukkerbiten i Bjørvika. Datoen er fredag 17. juni, og vi har billetter!

Wilco hadde nylig sitt 20 års jubileum. I løpet av disse 20 årene, har de utviklet seg til å bli et av USAs mest populære og innflytelsesrike band. Ved å forene elementer fra eksperimentell rock og klassisk pop med unik musikalsk utforskertrang og oppfinnsomhet, er Wilco i dag hva Rolling Stone Magazine kaller «et av USAs mest konsekvent interessante band» og «Amerikas fremste rockeimpresjonister».

Wilco og Norge har et langt og nært forhold som begynte lenge før de ble et av USAs viktigste og største band. Norge var det første landet hvor de nådde toppen av salgslistene. Allerede med det fabelaktig frodige tredjealbumet «Summerteeth» (1999) fikk de en 5. plass på VG-listen. Det skulle fortsatt gå fem år før Wilco hadde sitt første topp-10 album på den amerikanske Billboardlisten med dobbelt Grammyvinnende «A Ghost Is Born» (2004). I mellomtiden hadde Wilco igjen en topp-4 hit i Norge med det revolusjonerende albumet «Yankee Hotel Foxtrot» (2001).
Etter to album som soniske nybrottsmenn, vendte Wilco tilbake med et varmere og mer jordnært uttrykk på «Sky Blue Sky» (2007), noe som ble belønnet med topp-4 plassering i USA og topp-7 i Norge. Albumet ga også bandet deres femte Grammynominasjon.
Wilcos to påfølgende album, «Wilco (The Album)» (2007) og «The Whole Love» (2009), fortsatte det som nå var blitt en tradisjon: kritikerne jublet, musikkelskerne kjøpte albumene til topp-5 på salgslistene og begge ble Grammynominert.Siden midten av nittitallet har Oslo-bandet Bigbang vært blant landets viktigste og mest populære rockeband. Frontet av den karismatiske låtskriveren Øystein Greni har trioen levert en fantastisk rekke klassiske låter og album. Med gjennombruddet «Electric Psalmbook» i 1999 markerte Bigbang seg for alvor i norsk musikkliv, og siden den gang har de forblitt helt på toppen. Udødelige låter som «Wild Bird», «Girl In Oslo», «Swedish Television» og en rekke kritikerroste plater har gitt dem en stor og trofast fanskare.

Som liveband har Bigbang alltid vært en formidabel urkraft, og det er kanskje på scenen dette bandets musikk og uttrykk virkelig kommer til sin rett. Etter et par år hvor bandets medlemmer har prioritert prosjekter utenfor Bigbang, skal trioen gjøre et knippe utvalgte festivaljobber sommeren 2016. Så at det er et sultent band som kommer til oss i juni, er det liten tvil om.Med sitt eminente band har Israel Nash (US) utviklet sitt eget sound og personlige lydlandskap av americana og episk rock. Født i Aurora i Missouri og sønn av en baptistprest, ble Nash tidlig eksponert for ”mountain music” og gospel, samt farens samling av klassiske rockeplater fra et fordums liv. Slikt blir det musiker av, og i oktober kom 34-åringens fjerde album ”Silver Season”. Musikkanmelder Egon Holstad oppsummerte albumet på følgende måte: - Låtene er så velproduserte, så storslåtte, myke og varme at det er som om honning renner ut av høyttalerne.
Du kan vinne billetter til deg selv og venn om du vet svaret på dette spørsmålet:

Hvem av dagens Wilco-medlemmer er igjen fra orginalbesetningen?