Tidenes verste program “Allsang på Grensen”, iallfall etter min mening, var i helgen byttet ut med svartkledde mennesker på jakt etter rock og metal.

Tons Of Rock er inne i sitt andre år, og viser seg å være en velfungerende og godt drevet festival. Det er i hovedsak tre scener, der to ligger midt i mot hverandre og en teltscene ligger noen få hundre meter bortenfor omringet av mat- og merchtelt. Det er mer en nok toalettfasiliteter og teltcampen ligger bare et steinkast unna. Det er også passe antall med publikum, og ingen trenger å gå i kø for å komme seg til konsertene, det er rett og slett deilig å være på festival i Halden.

Artistene som var booket inn viste seg å være en god blanding av rock og metal og høydepunktene var mange. Siden vi ikke rakk mer enn fredag og lørdag er det kun de dagene vi nevner her, men de vi snakket med som overvar torsdagen var over gjennomsnittet fornøyde til tross for regnet den dagen.

Fredagens desiderte høydepunkt for mange var Twisted Sister, velkjente for de fleste som vokste opp på 80-tallet. Bandet, som mistet trommisen sin AJ Pero tidligere i år, er for tiden på avskjedsturnè og gjorde en fantastisk opptreden. Vokalisten selv virket kanskje litt rusten i stemmen, men var til gjengjeld så karismatisk at han tok Halden-publikumet med storm.

 photo IMG_4164_zpsbgoyczrq.jpg


For de som heller foretrekker litt mer oppdatert metal var franske Gojira kanskje det største bandet denne fredagen. Litt underlig at de spiller midt på dagen, men det så ikke ut til å legge noen demper på verken publikum eller band. Gojira er kjente for å være velspilte og tighte, hvilket de beviste så til de grader. Et utrolig gøy og spennende live-band som er verd å sjekke ut.

 photo IMG_3852_zpsbhb7anjw.jpg

DumDum Boys var kanskje den største overraskelsen, og det var knyttet spenning til om de kunne klare å dra med seg dette publikumet på fest, men det er å undervurdere bandet, for er det noe de kan så er det akkurat det. På kort tid hadde flesteparten kommet seg til riktig scene og fikk med seg et heltent band som leverte rock og karsk til folket.

 photo IMG_4029_zpsragdxrep.jpg

Svartmetalerne skulle heller ikke gå skuffet hjem. Både Mayhem og Venom avsluttet kvelden og satte et godt og ettertrykkelig svart punktum på en vellykket festivaldag.

Lørdagen startet opp med blandt andre Dunderbeist som kanskje sleit litt med å dra publikum. Kanskje ikke den letteste oppgaven å spille for metal-folket i skinnende sol på en tidlig ettermiddag, men den trofaste fanskaren som hadde møtt opp så iallefall fornøyde ut.

I det blå teltet sparket The Good, The Bad and The Zugly ræv med en ekstremt energisk vokalist og gjorde sitt beste for at publikum skulle våkne, med varierende hell, men da Fucking is Awesome kom ble det fart i folket og til og med en liten moshpit.

 photo IMG_4509_zpsd0y8eo4r.jpg

Som kveldens nest siste konsert samlet Seigmen hordene, leverte nok en sinnsykt stødig konsert og hadde kanskje hele festivalens beste lyd- og lysshow. På veien ut av konserten observerte jeg to langhårede menn i 40-årene iført nagler og jakkemerker av ymse slag. De gikk arm i arm og sang Døderlein på vei til Kreator-konserten. Et ganske betegnende bilde på at denne festivalens artistliste fungerer godt, og at festivalen fortjener å bli en gjenganger.

 photo 11358755_10153325267742419_2131427624_n_zpsqlfyjofh.jpg