I Revolvers svarte grotte var det lørdag klart for en eksklusiv og utsolgt konsert med Djevel. Scenen var satt med stearinlys og en spot med svak belysning, en god setting for et band som hele veien har sverget til svartmetallens opprinnelige purisme.

Konserten starter med introen Skritt for Skritt mot Mareritt fra siste skive og bandet kommer inn en etter en. Nytt medlem ser ut til å være Pete Evil (kjent fra blant annet Blood Tsunami og tidligere Mongo Ninja), noe som betyr dobbelt så mye gitar - aldri feil. Ingen tegn til staffasje eller publikumsfrieri og bandet er akkurat så introverte og utilgjengelige som de skal være.

 photo Djevel_Photo_Joslashrn_Veberg_04_zps6yjendgm.jpg

Det er hardt, tungt og mørkt, og vokalist Hjelvik som ellers er ganske utagerende, holder seg i tøylene og utfører jobben mesterlig. Setlista inneholder utvalg fra alle tre utgitte skiver inkludert Vaar Forbannede Jord, Djevelheim og Besatt av Maane og Natt og for de som følger med blir konserten ikke bare en reise tilbake til 90-tallet men tilbake til hedenske tider med overtro og gamle sagaer. Det er lenge mellom hver gang man ser et band i denne sjangeren med en slik formidlingsevne. Settet avsluttes med Saa Raa og Kald og setter punktum for en satans godt gjennomført konsert.

 photo Djevel_Photo_Joslashrn_Veberg_03_zpsg7hu3ysx.jpg

Det som for øvrig ser ut til å gå 2015-publikumet villaer forbi er at det på en konsert som dette er musikken som står i sentrum. Javisst har bandet liksminke og er kledd i kapper, men det er en del av den opprinnelige estetikken og ikke en invitasjon til å lyse opp scenen med idiotisk blitzing i tide og utide. Det blir, om noe, forståelig at bandet gir svært få konserter når resultatet blir sånn som dette. Mobilkameraer på konsert har (dessverre) kommet for å bli, men folks mangel på hensyn til både band og andre publikummere, den kan gjerne brenne for min del.

 photo Djevel_Photo_Joslashrn_Veberg_05_zpsep3dzfjx.jpg

Foto: Jørn Veberg