Skiva har egentlig stått ferdig lenge, men problemer med coverbildet har utsatt selve utgivelsen. Det passet for øvrig bra, i forbindelse med at Kampfar kan feire 20 år i musikkbransjen i år. Med Djevelmakt har de likevel uttalt at de herved starter på nytt. Etter tjue år ønsker de nå å trå ut av komfortsonen, tøye grensene og muligens for alvor vinne det norske publikummet, etter årevis med større annerkjennelse langt fra norske fjell og fjorder.

Forsinkelse, til tross; skiva kan anses som rett på sak, og til tider rett på spikeren. Kampfar sparer ikke på kruttet og vokalist Per Joar «Dolk» Spydevold setter standarden med gjentakende helvetesbrøl gjennom Mylder, som første låt på skiva. Lite innovativ tekst og enkle tekstlinjer til tross, dette er så rått som man omtrent kan få det. Ikke minst er det den type black metal man lar seg rive med av. Helvete, blod, død og svarte sjeler - bli gjerne skremt og dernest lettet over at forklaringen ligger i platas gjennomgående samfunnskritiske holdning ovenfor konsekvensene ved å skille seg ut. Her kan det frydes over et oppgjør rundt en utskjelt sjanger, med en veloverveid tematikk som kan begrunnes og bygges rundt.

Det meste fungerer. Produksjon er pen, og den vil trolig åpne nye veier for Kampfar. Herlig bruk av taktskifte, og elementer mange vil sette pris på, kan bidra til Djevelmakt sitt potensiale til å nå fenge mange. Det råder et nøye skille mellom de hardere black metal-partiene og den melodiøse linjene, noe som fører til et ønske om et desto råere lydbilde. Vokalen kan trekkes frem og har gjennomgått en formidabel utvikling fra tidligere utgivelser. Til tross for at Djevelmakt kan anses som innovativt for Kampfar, men ikke innovativt for sjangeren, har skrittet ut av komfortsonen likevel vært til deres favør. Her tøyes egne grenser; noe som er uproblematisk når utfallet er vellykket. Kampfar skal sanke respekt for 20 år i bransjen og stadig gjennomføring av både reformer og forbedringer.

Kampfar spiller på årets Inferno-festival og det er ganske liten tvil om at dette kommer til å lyde himla rått fra en scene.

Kampfar sin hjemmeside
Kampfar på Facebook