Foto: Oddbjørn Steffensen

Band of Horses er på sitt tolvte år som band, og som festival-attraksjon er de for lengst ringrever å regne. Når Seattle-bandet entrer Bergenhus Festning på Bergenfest’ første dag er det med sitt rykende ferske femte studioalbum Why Are You OK i bagasjen.

Band of Horses har for lengst et solid rykte som liveband, og det går fortsatt gjetord om deres forrige konsert på festivalen i 2013. Heller ikke denne runden skuffer bandet nevneverdig, og det leveres rett og slett et stadionrock-show av rang fra begynnelse til slutt. Overraskende mange har allerede funnet veien til Plenen til å være før klokka 8, og frontmann Ben Bridwell oser av entusiasme fra første stund. Lyden er smått ullen på set-åpneren For Annabelle, men i det bandet sveiver i gang andre låt, singelen Casual Party, er dette allerede glemt. Solen skinner over Bergenhus og Bridwell roser kveldens line-up, og konstanterer med at “It’s a good a** day”.

Nytt og gammelt materiale fungerer i skjønn forening, noe som forsåvidt kan ha noe å gjøre med at Band of Horses ikke nødvendigvis er det mest eklektiske bandet som er å finne. Likevel spilles hver eneste tone med slik overbevisning og rutine at man ikke kan si at de sliter med å holde på publikums opperksomhet av den grunn. Det er tilløp til allsang allerede et par låter inn i settet, og den sprer seg gradvis låt for låt fra den dedikerte fanskaren i front, og når de første tonene fra superhiten Funeral spilles er så og si hele plenen med på moroa. Band of Horses kom for å levere et sjelsettende rockeshow, og det er definitivt det de frammøtte får servert. Her er det lite å klage på, Bridwell og hestene hans leverer det de skal og mere til.