Foto: Oddbjørn Steffensen

Skottene i Biffy Clyro er i disse dager aktuell med sitt nye album Ellipsis, og på Bergenfest' første kveld headlinet de festivalen.

Trioen, utvidet med en ekstra gitarist for liveformatet, har over 20 års fartstid som band. Det merkes tidlig at man har med en rutinert gjeng å gjøre; her sitter alt i produksjonen som et skudd tvers gjennom hele konsertopplevelsen. For det første er lyden rett og slett utsøkt balansert og bortimot totalt fri for grums, for det andre er den visuelle produksjonen imponerende og variert gjennomført (her er det på sin plass å spesielt trekke fram låtene 9/15ths og Bubbles).

Samtlige musikere på scenen leverer et show med såpass høy energi og presisjon at det ikke er noe som helst å utsette på det. Simon Neil er en frontmann av rang, og han bærer med seg publikum helt problemfritt gjennom hele settet. Allsangen sitter løst på Plenen, og når sitt absolutte klimaks på publikumsfavorittene Many of Horror og Mountains. Biffy Clyro er uten tvil av de beste livebandene man kan booke i dag, og i solnedgangen på Bergenhus ble opplevelsen rett og slett en for historiebøkene. Om man i utgangspunktet ikke var begeistret for skottenes publikumsvennlige stadionrock fra før, skal det likevel mye til å ikke gå hjem fra Bergenfest med et smil om munnen denne kvelden.

Les Musikknyheters intervju med Biffy Clyro her.