Foto: Oddbjørn Steffensen

Britene i Rudimental har de siste årene virkelig kjørt varm radioapparater verden over med globale superhits som Feel the Love og Waiting All Night. Fredag kveld tok de med suksessoppskriften sin bestående av elementer fra britisk D'n'B, house og synth-pop til Bergen.

Fra første stund er stemningen i taket, og tre-fire låter inn i settet er det nesten ikke en eneste sjel som ikke i en aller annen grad beveger seg i takt med klubbrytmene. I kontrast til gårsdagens mer nedpå headliner, Sigur Ros, blir dette fort til en regelrett klubb-betont folkefest uten like. Entusiasmen til musikerne på scenen er til å ta og føle på, og kjemien mellom artist og publikum er rett og slett imponerende å oppleve på nært hold. Skamløst publikumsfrieri skjer i plenty, som for eksempel et cover av den moderne reggae-klassikeren Welcome to Jamrock. Til tider blir det kanskje litt mye av det, da de gjentatte publikumsopphausende ropene kan ha en tendens til å overskygge deler av musikkopplevelsen.

Hele produksjonen sitter knirkefritt tvers gjennom, både lyd, lys og visuelle effekter holder et høyt internasjonalt nivå. Det mest imponerende aspektet med opplevelsen blir imidlertid vokalistenes opptredener, som skifter mellom stiler som soul, rap og reggae helt knirkefritt. Alt i alt en forfriskende opplevelse på Bergenfests tredje dag.