Det kommer til et punkt hvor selv anmeldere er nødt til å ty til banneord for å få frem hvor bra noe er. Satyricons konsert på Sentrum Scene i går kveld er et sånt tilfelle.

Jeg kjenner ingen annen vokalist som utviser så mye selvtillit på scenen som Sigurd gjør, men jeg kjenner heller ikke noen annen vokalist som kan gjøre det med så stor selvfølge heller. Sigurd er en mann som gjennom åresvis med dedikasjon har drevet bandet til kultstatus sammen med trommis Frost. Han er 100% kompromissløs, og gir blanke faen i hva alle andre måtte mene. Det er ganske unikt i jantelovens høyborg Norge, men Sigurd slipper unna med det nettopp fordi han er så gjennomført og ekte.

Og denne holdningen gjennomsyrer også konsertene de holder. I fjor spilte Satyricon på Rockefeller og fikk 9/10, og det kan ikke bli noe mindre etter i går. Etter over 20 år har Satyricon blitt så kompakt og stilrent som du kan få det, og man vet nøyaktig hva man får når man går på konsert med denne gjengen. Lyd, lys, band, rå energi - alt er på plass.

Det eneste som muligens kan trekke ned på en konsert som dette er at Satyricon med letthet kunne invitert et par gjester som har preget de to siste platene. Oslo er jo tross alt hjemmebanen.

Setlisten bestod av 16 sanger og åpnet med Midnight Serpent fra siste album Deep Calleth Upon Deep, og fortsatte med Our World, It Rumbles Tonight og Black Crow On A Tombstone før Deep Calleth Upon Deep. De nye sangene fungerte utmerket live og ble godt mottatt av et publikum som etterhvert leverte både allsang og moshpit tilbake utover kvelden.

Det er vanskelig å plukke ut høydepunkter når hele konserten egentlig var et !#&@!& langt høydepunkt, men det er vel ikke til å unngå at Mother North og K.I.N.G fortsatt sitter i kroppen dagen etter. Sees på Inferno!