Foto: Fred-Stian Martila


Når Johnny Silseth og Pål Tøien, aka Jaa9 & OnklP, går på scenen ganske tidlig fredags kveld på Nebbenfestivalens andre dag, er det tydelig at det er helg. Med seg på scenen har de DJ Ross, som pleier turnere med dem. Folk strømmer fort til foran scenen så fort konserten starter, og når 9&P setter i gang med To elefanter er stemninga allerede god.

Jaa9 & OnklP er gode på å lage show, og pleier å kommunisere godt med publikum. Denne konserten er intet unntak. På Joda Neida, som de har med seg Pumba på, får de publikum med umiddelbart. Publikum er definitivt med, synger og beveger seg med til musikken.

Det kommer full jubel med én gang de setter i gang med Noia, som en av flere faste låter på konsertene deres. Publikum synger med, og selv om publikum er litt tamme i starten tar det seg opp etter hvert. 9&P holder fullt trøkk gjennom det hele, og ser ut til å kose seg på scena.

Oppi her er Jaa9 sin første sololåt, og den ble fort godt mottatt av folk da den ble gitt ut i mars. Vi får en knallgod framføring av den denne kvelden, og det er velfortjent jubel og plystring når låta er ferdig.

Jaa9 forteller oss at VG skal ha kåret hvilke tre låter som er skrevet som har størst betydning, og på førsteplass er altså 9&P. Denne historien har blitt fast intro til Kjendisparty, som er en – mildt sagt – stor publikumsfavoritt. Publikum synger med, og stemninga er knall. Når de etter den spør hvilken dag det er i dag, bryter publikum ut i spontan jubel, før vi får Fredag. Det er flere som har ropt etter den tidligere i konserten, så det er mange som blir fornøyde. Det blir rene allsangen på denne låta.

Vi får den nyeste låta deres, Nåomdan, som ble gitt ut tidligere i år. Med seg på låta har de Sebastian Zalo, som også er med i kveld. Før neste låt sier Jaa9 at da de spilte gamle låter i sted tror han de glemte en. Vi blir tatt med 15 år tilbake og får Hvem faen. Stemninga er knall. Jaa9 og OnklP hopper rundt på scena og har full kontroll, mens publikum står tett og drikker øl mens de synger og beveger seg med.

Styggen på ryggen er en låt som OnklP egentlig gav ut med De fjerne slektningene, men som også blir framført på solo- og 9&P-konserter. Jeg klager ikke over det, for det er en sang som vel fortjent har fått masse oppmerksomhet, og teksten gir meg fortsatt gåsehud. Man må likevel trekke på smilebåndet når OnklP selv synger feil underveis i låta og Jaa9 smilende retter på han ved å synge «svette» (som var riktig ord).Før siste låt sier Jaa9 at vi skal få høre en kjærlighetslåt, og spør oss «Er det noen som har en pappa her, som heter Rune? Rune Rudberg?». Med det introduseres Stank Ass Ho, og når 9&P avslutter kvelden er stemninga definitivt på topp.

Lyden har sittet som støpt gjennom hele kvelden, slik den alltid gjør med disse kara. De har en vanvittig god kontakt med publikum gjennom hele konserten, og vi får et vanvittig bra show. Setlista for kvelden har også vært meget god, så her er det bare å si seg meget godt fornøyd. Jeg gleder meg allerede til neste gang!