Foto: Johannes Andersen


Det virker som gutta i Bastille aldri slutter å lage låter man hører på repeat på radioen. Det britiske indiepop-bandet hadde breakthrough i 2013 med låta Pompeii, og siden skapt en lojal fanbase. Tidligere i år kom de ut med albumet Dooms Day, som har fått positiv respons. I år tok de seg turen til Stavernfestivalen og én drøy uke senere besøker de Norge igjen, på Malakoff Rockefestival.

Til å være første festivaldag, var det ingen tvil om at forventningene og energien var høy. Allerede på bussturen hjem til Larvik, var bussene fylt med mennesker som skulle til festivalen. (Overhørt på bussen: "Jeg gleder meg så mye, det er verdt å reise 5 timer for å se Bastille. I år har de sykt bra lineup!").
Bastille er først ut av de store artistene denne dagen. Fra samarbeidet med den norske artisten Seeb, spiller låten Grip som det er tydelig at mange kjenner teksten til.

Setlisten deres er en god blanding av gamle klassikere og nye favoritter. Bandet spiller blant annet låter som Happier, som Marshmello produserte, Joy og Another Place, sistnevnte fra det nye albumet. Med flere millioner avspillinger på streamingtjenester, imponerer guttene på scenen. De er like fokuserte på publikumet som de er i leveransen på scenen. Det er tydelig at kommunikasjon med publikum er viktig.

Bandet holder energinivået på topp gjennom hele konserten og danser som om de aldri får lov å danse mer. Likevel klarer de å spille instrumentene sine feilfritt og de gjenkjennelige vokalene til låtene. De er det perfekte festivalbandetl; god stemning og kjemi med publikum, dansbar musikk, et repertoar de fleste kan like.

Det er en underdrivelse å si at konserten deres var bra, for å se Bastille live er et fyrverkeri fra start til slutt.