Foto: Johannes Andersen


Med det kritikerroste albumet Astroworld tok årets headliner scenen med storm og avsluttet første festivaldag på Stavern. Han setter uten tvil en ny standars på hvordan en konsert skal være. Tidligere konserter, har Travis og crewet hans bygget berg-og-dal-baner og pariserhjul i konsertlokalene, men festivalen har fra før sitt ikoniske pariserhjul.

Vi fryktet at headlineren ikke skulle dukke opp, ettersom han avlyste i Finland tidligere denne uken. Det er krise når en headliner avlyser, som vi lett så på A$AP Rocky-situasjonen på Kadetten i forrige uke. Overhørt på festivlen: "Jeg tror ikke på at han kommer før han står på scenen!".

Albumet Astroworld har en himmelsk blanding av produsenter og artister, og det er ikke rart at albumet er en stor favoritt blant fansene. Et hav av mobiler og merch i luften, er det ingen spørsmål om hvem som spiller.

Uansett virket det mer som at Travis var i bakgrunnen til sin egen musikk - han ble nærmest overdøvet av sine egne mesterverker. Musikken var der hele tiden, men det så ikke ut som at han var det. Kjemien med publikumet var minimal, og det virket mer som at publikumet skapte sin egen kjemi. Han virket nesten småsur og irritert - og ikke mye engasjement eller gnist fra hovedpersonen.

Folk som aldri hadde møtt på hverandre, danset og festet med hverandre. Låter som Antidote og goosebumps var lette å danse til. Det var aldri tvil om at folk var klare for en fest.

Da SICKO MODE begynte å spille, én låt som har over 700 millioner streams på Spotify, mistet publikum det helt. Man kunne se et hav av hoppende mennesker og øl/vin/brus-kopper overalt i luften. Alle kunne ordene da Drakes gjenkjennelige stemme startet å spille på anlegget.

Alt i alt var det en festlig og intens konsert - bena er fortsatt såre, tinitusen ringer i øret og minnet er ferskt. Ønsket om at artisten var litt mer "tilstede", men musikken kunne nytes på høyt nivå. En ganske OK måte å avrunde første festivaldag på.