Foto: Lars-Ove Håhjem


Den britiske popstjernen Ellie Goulding var blant de største trekkplastrene på årets første dag av Jugendfest i Ålesund, med flere hundremillioners avspillinger på Spotify. Selv har jeg kanskje fem avspillinger, så ikke all verdens forhold til henne på forhånd, men det viste seg dog etter hvert at jeg på en eller annen måte hadde hørt opp til flere av hennes låter tidligere.

For det er nemlig en rik samling av hitlåter som Ellie Goulding har opparbeidet seg siden debutplaten kom ut i 2010 og ho har også samarbeidet med flere av popsjangerens største artister. Derfor ble det ingen stor overraskelse at kvelden sto i det lystige humøret for festglade mennesker.

Det begynte godt og det var god stemning på scenen og publikum sang velvillig med på Goulding sine låter. Faktisk måtte ho be publikum trekke litt bakover, da det så ut til at de på fremste rad fikk vel dårlig plass for sine kropper, allerede på låt to eller tre i settet. Etterhvert føltes det dog ut til at stemningen sank litt og jeg er sikker på at det var ikke bare meg som falt litt av underveis av hennes sett. Dog uten at Ellie Goulding selv kunne noe for det, for både ho og resten av bandet virket ivrig hele veien og Ellie "flørtet" velvillig til kameraet for storskjermene.

Mot slutten våknet derimot alle til live igjen, dansingen og allsangen var tilbake, og det ble en trivelig avslutning av konserten, med låter som Burn og Love Me Like You Do helt til slutt. Hadde hele konserten vært som slutten så ville det blitt en virkelig trivelig de drøye 70 minuttene hun holdt på, men nå ble det bare litt over midten.