Foto: Lars-Ove Håhjem


Jugendfest avsluttet festivalen med to amerikanske rap/hiphop-navn og først ut var hiphop-duoen Rae Sremmurd fra Mississippi. Duoen består av brødrene Slim Jxmmi og Swae Lee og har hatt stor suksess helt siden debutplaten SremmLife kom ut i januar 2015. Ifølge dem selv så vil deres fjerde plate komme ut i løpet av høsten og allerede er flere nye låter sluppet fra den.

Personlig hadde jeg ikke store kjennskapen til duoen, men jeg hørte meg litt opp i forkant og på platen hørtes det ut som litt seig og slow (eller sløv om du vil) hiphop, men som likevel appellerte til mitt rockehjerte og jeg så etter hvert virkelig frem til denne konserten.

Og med god grunn viste det seg. Publikum var ville lenge før duoen entret scenen og om det smittet over til Rae Sremmurd eller om dem faktisk var like giret som dem var fra begynnelsen blir spekulasjoner, men energinivået på scenen var i alle fall på topp fra begynnelse til slutt. Selvsagt litt rot underveis og tidvis nesten ukonsentrert, men ikke verre enn at brødrene likevel virket til å ha kontroll over begivenheten og det virket til at dem virkelig trivdes på scenen denne kvelden.

Tidlig kom hitene No Type og Come Get Her og selv om jeg ikke har all verdens forkunnskaper om Rae Sremmurd så fikk jeg med meg at dem spilte andre hit-låter som This Could Be Us og min personlige favoritt; Swang, blandet med nye låter som Denial og Community D**k. Energifesten ble avsluttet av monsterlåten Black Beatles, som tilbake i 2016 ofte ble benyttet i Mannequin Challenges, og som virkelig er ett av høydepunktene til denne hiphop-duoen. Og på samme måte som låten, så ble denne konserten det virkelige høydepunktet på årets Jugendfest (kanskje sammen med Toto som spilte tidligere samme kveld).