Da Sydney-bandet Lime Cordiale besøkte Norge og Parkteatret i oktober 2022 lovte de å komme tilbake raskt. Det løftet holdt de til gangs og i går, under ett år etter sin første Oslo-konsert, kom de tilbake og spilte en ny konsert på nettopp Parkteatret.

Lime Cordiale er sentrert rundt brødrene Louis og Oli Leimbach, og med sin solskinns-indie har de gjort stor suksess utenfor hjemlandet Australia. De bragte også i går sol og surferock med seg til et Oslo som etter en elendig sommer endelig fikk en etterlengtet sommerdag.

Etter et fint og engasjerende oppvarmingssett av Devon-bandet Tors, komplett med allsang fra publikum, tok Lime Cordiale til scenen på et nærmest utsolgt Parkteatret og åpnet konserten med sin seneste singel "Impostor Syndrome", en sluntrende indielåt i samme gate som The Kooks og MGMT, før de gikk rett inn i 2022-singelen "Country Club" til jubel fra et smådansende publikum. Det skal noe til for at et indieband skiller seg fra jungelen av likelydende band innenfor en enormt stor sjanger, men Lime Cordiale har et par ess i ermet: ikke bare er de dyktige musikere både hver for seg men også i samspillet, men å blande inn instrumenter som klarinett og trombone her og der - på steder der det egentlig ikke burde funke i det hele tatt - fungerte overraskende godt.Med god kontakt med publikum og en enorm spilleglede så bandet ut til å stortrives på scenen, og slo vitser både seg i mellom og publikum. Viktig for et band som til tross for at de har holdt på siden tidlig 2000-tall fortsatt holder på å bygge opp karrieren sin internasjonalt.

Til tross for en hovedvekt på det nyere materialet fikk vi også eldre låter, som 2016s "Waking Up Easy", men mesteparten av låtene var tatt fra albumet "14 Steps to A Better You" og nyere EPer og singler. Nydelige" Addicted To The Sunshine" fikk Parkteatret til å føles ut som en strand med bølgeskvulp, mens "Facts Of Life", "Screw Loose" og 2022-singelen "Colin", som muligens viser hvilken retning bandet er på vei i musikalsk, var blant av settets absolutte høydepunkt med allsang fra publikum og et strålende fornøyd band på scena. En liten bursdagsfeiring med kake til heldige publikummere på første rad ble det også tid til.Konserten ble avsluttet med "Inappropriate Behaviour", som rundet av en kveld fylt med usedvanlig mye dansing til en helt vanlig hverdag i Norge å være, fra et publikum like usedvanlig spredt både i alder og mennesketyper.

Besteforeldre, tenåringer, og alle derimellom la fra seg norsk sjenanse og danset og sang sammen i et par timer på det som muligens var den siste sommerdagen i 2023. Da fantes det knapt et bedre sted å gjøre det enn til tonene av Lime Cordiale på Parkteatret denne tirsdagen i september.