Efterklang (DK), Noonie Bao (SE), Winehill/Losehill (SE), Bow To Each Other (NO) og Karin Park (NO). En god miks av spennende band fra skandinavia som representerer alt fra svevende elektronika til eksperimentell sorgtung rock.

- Det er ingen hemmelighet at Efterklang er et band vi liker veldig godt. Det er derfor hyggelig for oss å slippe de danske favorittene samme uka som plata Piramida kom i butikkhyllene. En plate som allerede har høstet store lovord, skriver by:Larm i pressemeldingen.

Noonie Baos album “I am Noonie Bao” slippes 31. oktober på labelen Hybris, tittellåten beskriver hun som et soundtrack over de seneste årene av hennes liv, og som resten av albumet møtes hennes gode låtskriverkvaliteter og karakteriske stemme i en skjønn forening.

Winhill/Losehill har brukt mange år på debutalbumet ”Swing of Sorrow” som skildrer eller preges av sorgprosessen som albumet har vokst frem på. Albumet beskriver det utrolige tap av en forelder, kjærlighet og brudd, for å så fortsette å leve på tross av at alt har stoppet, og om å tvinge seg til å forsones med seg selv og sine omgivelser.

Bow To Each Other spiller pop-musikk som er basert på de to medlemmenes låtskriving, synthidéer og vokalharmonier. Med inspirasjon fra band og artister som Sufjan Stevens, Pivot, Wild Beasts, Kate Bush og Robyn, ønsker Bow To Each Other å skape stemninger som trass i sin melankoli også indikerer håp og lys i enden av tunnelen.

Karin Parks karriere som pop-artist tok av i 2004, hennes debutalbum og singel “Superworldunknown” ble en stor suksess. For debutalbumet vant hun spellemannspris for “beste nykommer”, og singelen ble nominert til den beste norske låten gjennom tidene, av P3 og magasinet Spirit.