Fem vokalister, vindskeive instrumenter og en uredd holdning gjør ”Whiteout” til en debut med sterkt særpreg. Snøskreds første album har blitt et engasjerende, eklektisk og sprudlende musikalsk dragsug.
Snøskred har i kort tid vibrert rundt i undergrunnen, og har satt spor etter seg allerede. Amerikanske Brooklyn Vegan løftet fram konsertene deres (da under navnet The Avalanche) på by:Larm 2012 som høydepunkter på festivalen, britiske MOJO gjorde det samme og da første singel fra ”Whiteout”, den stormende og småpsykedeliske ”We Are”, ble sluppet i sommer fikk den positiv omtale i en hel del innflytelsesrike internasjonale blogger tilknyttet kredi-bibelen Hype Machine.
En hvitkledd fjellvegg av lyd, full av vintersol, snøstormer og umiskjennelig låtskrivertalent. Det ligger en udiskutabel frihet og friskhet i bunn på det som mange ser på som et av høstens høydepunkt.

Snøskred er: Karl Klaseie (gitar, vokal), Anja Lauvdal (synth, vokal), Lars Ove Fossheim (gitar, vokal), Heida Mobeck (bass, vokal) og Hans Hulbækmo (trommer, vokal).

”Whiteout” er ute digitalt og på LP fredag 26. oktober. Snøskred spiller i de største byene i Norge i etterkant av platereleasen.