I sommer ble trondheimsfestivalen Pstereo, for første gang, utsolgt allerede før portene til Marinen åpnet. Totalt omfattet dette ca 25 000 besøkende. Forventningene er derfor med rette høye til hvilke navn som skal skape nye, magiske konsertopplevelser hos regionens største pop-/rockfestival 16.-17. august 2013.

- Det er en stor glede å starte årets artistslipp med å presentere fire av våre store favoritter i høst: Graveyard, Dry The River, Oslo Ess og Ósk, uttaler festivalen.


Graveyard

Graveyard er et av Sveriges aller mest populære band om dagen. De blir titt og ofte hyllet som "retrorockens redningsmenn", og den ferske tredjeplata "Lights Out" har fått like begeistret omtale som mesterverket "Hisingen Blues" fra både anmeldere og publikum.

Som vinnere av Grammis og P3 Guld i 2011, er Graveyard Sveriges definitivt tøffeste rockeband om dagen. I fotsporene til både Cream, Pentagram, Blue Cheer, Black Sabbath, Rush og The Doors følger Göteborg-kvartetten etter med bred beinstilling, Marshall-stack, Rickenbacker-bass, evige bluesskalaer og lange, feite hårlokker. Gjennom en snau time er det overhengende fare for at Pstereo 2013 kommer til å høres ut som noe i retning av Glastonbury 1970.


Dry The River

Britiske Dry The River er blitt en sentral del av folkrockbølgen som har herjet de senere år, men til forskjell fra sine skjeggete kolleger i bla. Fleet Foxes og Mumford & Sons, har Dry The River bakgrunn fra punk og hardcore og tilfører rå eksplosivitet ingen andre av bandene oppkalt etter naturelementer kan tilby, samt tekster hentet rett ut av en Steinbeck-roman.

Grov skjeggvekst, akustiske gitarer og fele, bandnavn fundert i naturelementene – de glir uten tvil inn i stereotypen til de siste fem-ti årenes mange populære folkrock-band. Men med dynamikk, elektrisitet og eksplosivitet hentet fra bakgrunn i hardcore- og postpunkband, substansielle mengder tatoveringer og tekster hentet rett ut fra John Steinbecks verden, er det liten tvil om at Dry The River kommer til Marinen med noe helt eget. Og ja, de er et av Englands mest populære band akkurat nå.


Oslo Ess

Asfaltpunkerne Oslo Ess trenger lite presentasjon utover at de er Norges suverent mestspillende, og trolig aller beste liveband om dagen. VG-listetoppen "Verden på nakken, venner i ryggen" er akkurat like bra som førsteplata og de dominerer fortsatt spillelistene til NRK P3 etter to års sammenhengende besøk.

Det hårete målet var å spille på Rockefeller. To korte år etter at de åpna sjappa på ordentlig, har Oslo Ess vært sammenhengende playlistet på NRK P3 (!), blitt utropt til redningsmenn for norsk rock og etablert seg som landets mest populære liveband.

To Øyafestivaler, Norwegian Wood, VG-lista topp 20 og en laaang rekke andre festivaler seinere er Oslo Ess endelig klare for Pstereo. Vi som var på en av de mange konsertene i fjor, veit hva vi går til. Detta blir hardt, godt og fett.


Ósk

Trondheim – en bastion for hard musikk, undergrunnshiphop og i seinere år elektro – nå kan vi også skilte med et av Norges mest spennende navn i indie/folk/americana-baggen. Ósk er den tyrkisk/norske popmelankolikeren Oskar Yazan Mellemsether, sammen med et knippe profilerte venner fra byens mange, nye jazzifiserte indieband som Broen/Your Headlights Are On og Snøskred/The Avalanche.

Jazzpop, Sufjan Stevens/Jack Johnson og melankoli er sentrale referanser for Trondheims største, nye singer-/songwritertalent. For litt siden ble han også Ukas Urørt hos NRK P3. Gjør deg klar for en deilig, gladmelankolsk stund sammen med noen av byens fineste, unge folk.


Pstereo Offisiell Side