King Midas er tilbake i byen. Det durkdrevne bandet returnerer etter seks års total stillhet, etter en periode hvor ryktene om at bandet har vært oppløst, gått konkurs i frukt- og grønt-bransjen, kvittet seg med gjeld ved å selge alle instrumentene sine og at de lager trippeltalbum har romstert i Oslos undergrunn.

"Det eneste man vet om musikkbransjen er at det ikke finnes noen garantier", sier en av produsentene i den Oscarvinnende og kinoaktuelle dokumentarfilmen "Searching for Sugarman". Det kunne nesten like gjerne vært hentet fra en dokumentar om et av Norges mest sagnomsuste band fra 90- og 00-tallet.

 photo kingmidas_press_zps5cabde47.jpg
Foto: Eirik Zeiner-Henriksen

Det har alltid hvilt store forventninger på skuldrene til King Midas, men bandet har aldri tatt pulsen på noe annet enn seg selv og sine egne musikalske ambisjoner. Psykedelisk elektronika på slutten av 90-tallet. Glitrende glamrock på midten av 00-tallet. De siste seks årene har gruppen brukt noen tusen timer i studio på å perfeksjonere sin moderne blues. Selv kaller de det outsider-musikk – musikk skapt på tross av konvensjoner og musikalsk korrekthet.

Første låt ut foreligger i dag, fredag 22. mars. "Snow" inviterer lytteren med på en fatal lastebil-tur, en omvendt homage til de uglesette trønderockerne i DDE og deres mest folkekjære låt, "E6": En hyllest til alle andre som er ute i en slags konstant vinternatt. Full av sjel i all sin tomhet.

"Snow" fikk verdenspremiere på Stuart Maconies Freak Zone på BBC i februar.

Et nytt album fra King Midas er ventet i 2013.