Bassist og produsent Per Vigmostad i King Midas snakker på vegne av hele bandet når han anbefaler T-Pain.
Bandet er i studio om dagen og i følge Per er denne soulslicken akkurat hva som skal til når gutta trenger å få litt nye impulser.


Hvilket band eller artist er din nye obsession og hvordan oppdaget du den?

– Tja, obsession er kanskje å ta i, men en av artistene som har surret og gått i studio den siste tiden, når vi har trengt et avbrekk fra Midas, har - til vår egen overraskelse - vært soulsangeren og futuristen, T-Pain.

Hva er det med dette bandet/artisten som fanget din oppmerksomhet og hvorfor fortjener de din høyt verdsatte anbefalning?

– Jo mer vi har fordypet oss i universet hans, desto mer fascinert har vi blitt av denne underlige figuren og hans insisterende forkjærlighet for autotune. Hva er det med Faheem Rasheed Najm som gjør ham så uglesett og til og med forhatt blant musikkelskere? Det ligger helt åpenbart en frykt for det nye her, og det er mulig at Pain er for radikal for 2013.

Kan du beskrive musikken og plassere hva slags humør og stemning den setter deg i?
– T-Pain utforsker transhumanisme og cyborgisme med seg selv som forsøkskanin, men seirer alltid over maskinen. Et lite dykk i katalogen hans viser langt mer menneskelig virtousitet enn maskinell kulde.

Som i godlynte "I`m Sprung":


Til slutt: Hvilken artist er du mest stolt av at har anbefalt DIN musikk?
– Det har nok aldri skjedd at en artist av T-Pains betydning har anbefalt vår musikk, det nærmeste må være Åge Aleksandersen.