Den verdenskjente DJ-en Calvin Harris gjester UKA, Norges største kulturfestival. 17. oktober opptrer han for tusenvis av studenter på den eneste konserten i Nord-Europa i høst. UKEsjef Jørgen Espnes lover at studentene har et forrykende sceneshow i vente:

– Vi kommer til å få et heftig lyd- og lysshow hvor det blir servert hit etter hit, sier UKEsjef Jørgen Espnes.

Calvin Harris topper listene med «I Need Your Love», «Sweet Nothing», og Rihannasamarbeidet «We Found Love», alle fra albumet «18 Months» som setter verdensrekord. Michael Jackson klarte syv – Calvin Harris har nå fått hele ni singler fra samme album på topp ti-listen. Platen ligger i skrivende stund som nummer en på Spotifys album-toppliste.

– Calvin Harris er en av vår tids største artister. Han har en pop- og meloditeft som andre langt utenfor den elektroniske verden misunner ham, forteller booker Dag Lindsholm.

I sommer spilte Calvin Harris for flere tusen på Hovefestivalen, en konsert Dagbladets anmelder kaller «en absolutt deltakende konsert, der det ikke nytter å stå stille» og trillet en femmer på terningen. Nå er det klart for å få Calvin Harris til Trondheim og UKA, hvor han spiller i teltet i Dødens Dal. Den norske elektroduoen CLMD varmer opp.Calvin Harris føyer seg inn i rekken av store bookinger til UKA, som til nå har lansert artister som The National (US), Macklemore & Ryan Lewis (US), Mac Miller (US), Baroness (US), The Tallest Man on Earth (SE) og Thomas Dybdahl.

Billettene legges ut søndag 25. august klokken 15.00 på UKA.no