Denne uken er det "Frost" fra Satyricon som har fått anbefale musikk. Han trekker frem et band han mener er vel verdt å sjekke ut for alle som har sans for mørk, tung, svevende og alternativ musikk. «Bohren und der Club of Gore»

Hvilket band eller artist er din nye obsession og hvordan oppdaget du de?
- Har avgjort ingen ‘ny obsession’, men har blitt mer og mer fascinert av sent 60-talls og tidlig 70-talls rock og hardrock. Vitaliteten, kraften, innovativiteten og den grenseløse holdningen en del ledende band og musikere utviste, i kombinasjon med en dyp og sjelfull musikalsk forståelse, gjør et mye større inntrykk på meg nå enn når jeg var en ung og famlende musiker. Dette har vært en gradvis prosess som har skutt veldig fart i det siste, og den er nok drevet av oppdagelser og erkjennelser jeg selv har gjort som musiker. Men jeg skal også komme med en anbefaling av et band som har vært en aldri så liten ‘obsession’ for meg i lengre tid nå, som jeg likevel tror er på sin plass å trekke frem: «Bohren und der Club of Gore» er virkelig verdt å sjekke ut for alle som har sans for mørk, tung, svevende og alternativ musikk – det er et slikt band man bare må nå frem til før eller siden.

Hva er det med dette bandet/artisten som fanget din oppmerksomhet og
hvorfor fortjener de din høyt verdsatte anbefalning?
- Jeg tenkte på Angelo Badalamenti, som har skrevet mye filmmusikk for mesterregisøren David Lynch og hvis verker har blitt sterkt assosiert med Lynch’s surrealistiske univers, første gang jeg hørte B.u.d.C.o.G. - noe som for meg var en positiv konnotasjon og dermed fenget min interesse. Samtidig hørte jeg at bandet hadde lagt til noe eget, og klarte å holde interessen oppe gjennom en hel, lang plate. Det slo meg at dette bandet hadde funnet frem til et genialt uttrykk; de maktet å fullt og helt gå inn i en spesifikk musikalsk verden og formidle stemninger i den verdenen på en helt perfekt måte gjennom et helt album. Det spiller ingen rolle om de ble sterkt inspirert av Badalamenti eller andre; poenget er at de fant fram og klarte å formidle denne musikalske strømningen med slik presisjon og overbevisning. Dermed ble resultatet også svært stemningsfullt og spesielt.

Kan du beskrive musikken og plassere hva slags humør og stemning den setter
deg i?
- Svært mørk og hypnotisk musikk i grenseland mellom jazz, ambient, lounge og elektronika. Absolutt stemningssettende og avslappende, samtidig som det finnes en del forstyrrende understrømninger iblant og tidvis en følelse av kontakt med en parallell dimensjon. Jeg opplever at Døden hviler tungt over mange av verkene til Bohren.

Til slutt: Hvilken artist er du mest stolt av at har anbefalt DIN musikk?
- Mange artister jeg respekterer høyt har kommet med både anbefalinger og vakre ord om Satyricon, og det er selvfølgelig trivelig. Men jeg tror at de sterkeste og mest betydningsfulle anbefalingene vil komme som et resultat av den nye plata, som i inneværende stund ikke har kommet ut enda. Det gjenstår å se hvem som kommer med hva, men vi vet jo at flere gode kollegaer og andre musikere vi respekterer liker den nye plata bedre enn noe vi tidligere har gjort.

Sjekk ut Bohren & Der Club of Gore med "Constant Fear" her: