5.-7. desember kommer toner dyppet i dirrende reverb, tung fuzz og psykedelisk lys til å strømme ut fra kjelleren i Møllergata. Da arrangeres endelig Oslo Psych Fest, Norges første og eneste festival for psykedelisk rock.

Wolf People er det mest spennende rockebandet til å komme ut av England på årevis. Bandet har blitt plukket opp av JAGJAGUWAR (Bon Iver, Foxygen, Okkervil River etc) og debutalbumet har blitt skamrost både her og i utlandet.

Musikknyheter.no ga debuten 9/10, og skrev følgende:
- Steeple innfrir så til de grader. Engelskmennene leverer hardrock drysset med progressive innslag, fete gitarriff, harmoniske vokaler og varierende partier som gir låtene de momentene som er nødvendige for å beholde og øke interessen utover albumet. Det er mer ryddig enn forgjengeren og bandets evne til å forføre med overraskende vendinger og lange, drømmende instrumentale seksjoner, er mesterlig. Et album med klassiker-potensial!

Før sommeren kom Wolf Peoples andre langspiller Fain, og vi er like begeistret!

- Det er ingen direkte dårlige låter på Fain, men flere skiller seg likevel ut. Åpningen Empty Vessels, singelen All Returns og avslutningen NRR er for eksempel steintøffe saker, og When The Fire Is Dead In The Grate er et særdeles sterkt spor. De øvrige, Athol, Hesperus, Answer og Thief, viser også hvilke dynamiske kvaliteter Wolf People innehar.

Å overgå Steeple var en nærmest umulig oppgave, men på sikt er det store sjanser for at Fain blir stående igjen som en bedre utgivelse totalt sett. Wolf People har en kort karriere bak seg, men har åpnet forrykende. Og bandet har nok enda mer å by på.



Sauna Youth, The Hedgehogs, The Holydrug Couple (Chile), Disappears (US), Maribel og Electric Eye kommer også til Oslo Psych Fest i desember.