Årets festival er den tredje i rekken. Etter suksessen i fjor med band som Hawkwind, Ulver og Kåre & The Cavemen m.fl., blir det ny psykedelisk fest på Vulkan Arena 9-10. oktober. Festivalen har også hanket inn del internasjonale psych-DJs som spiller før, mellom og etter bandene.

Artister som foreløpig er klare: Michael Rother (NEU!, Harmonia), Wire, Clinic, Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO, The King Khan & BBQ Show, The Holydrug Couple, Spids Nøgenhat, Electric Eye, Hills, Destruction Unit, De Underjordiske, Spectral Haze og The Low Frequency in Stereo.Michael Rother (D)
NEU!, Kraftwerk, Harmonia. Denne legenden trenger ingen nærmere introduksjon. Krautrockpionéren fortsetter å inspirere musikere, som han har gjort siden slutten av 60-tallet. Det er en stor ære å kunne presentere ”Michael Rother plays Neu! & Harmonia and solo works” på årets Ritual.

Wire (UK)
Wire ble med debuten ”Pink Flag” fra 1976 sentrale i utviklingen av post-punken på slutten av 70-tallet. Bandet har i 40 år utforsket, utfordret og utviklet de soniske grensene til punksjangeren og rock generelt. Fra de korte og intense låtene fylt med støy fra debuten, har bandet siden eksperimentert lyrisk, med låtstruktur og med mer bruk av gitareffekter og synther.

Clinic (UK)
Med sine særegne operasjonsmasker og hvite frakker opererer Clinic frem en dronete blanding av The Monks, Suicide og krautrock. Bandet har gjort sin egen greie i over 15 år. Kall det kunst-punk, kall det elektronisk post-punk, samma det! Dette blir ellevilt.
Acid Mothers Temple & Melting Paraiso UFO (JP)
Inspirert av progrock, Karlheinz Stockhausen og krautrock har Acid Mothers Temple vært på søken etter det de kaller ”Extreme Trip Music” siden 1995. Støyete, vilt, fritt og veldig japansk, ingen går uberørt fra et møte med Acid Mothers Temple & Melting Paraiso UFO.

King Khan & BBQ Show (Can)
King Khan & BBQ Show er en primitiv, vill, to-manns partymaskin. Duoen blæster steinalder-garagerock i sin reneste form som leder publikum ut i total eufori enten de vil eller ikke.
The Holydrug Couple (Chi)
Som en strandfest på beachen i California i 1969 i slow motion. The Holydrug Couple fra Chile tar oss til varmere strøk med sine drømmende, psykedeliske toner dekket i fuzz og phaser. Med et nytt album ute på Sacred Bones Records er de tilbake på Oslo Psych Fest.

Spids Nøgenhat (DK)
Med røtter i den danske syrerocken fra 70-tallet kommer Spids Nøgenhat til Oslo Psych Fest med fred. Danskene, med medlemmer fra bl.a Baby Woodrose, har siden debutalbumet ”En Mærkelig Kop Te” fra 2001 blitt et kultfenomen blant psychfans over hele verden. og det er en glede å kunne presentere dem i Norge for første gang.

Hills (SE)
Spacerocktrioen fra Gøteborg, med medlemmer fra blant annet Goat, henter sin inspirasjon fra 60- og 70-tallets krautrock og blander den med svensk folk- og progtradisjon fra samme periode. Med fokus på mystiske grooves og østlig tonalitet, heller enn klassisk låtstruktur, skulle dette passe meget bra på vårt rituale.

Electric Eye
Fuzz-infusert psych-rock, inspirert av blues, India og det stadig ekspanderende verdensrommet skulle tune deg inn på rett frekvens for å få inn Electric Eyes signaler. Bandet har etter debuten i 2013 turnert over hele verden, inkludert SXSW og nå sist en legendarisk opptreden på Roskilde.

Destruction Unit (US)
Destruction Unit er et amerikansk band fra ørkenen i Arizona. Med sin ville og støyfyllte punkrock er de kjent for både å forføre og skremme livet av publikum.

De Underjordiske (DK)
De danske drenge spiller mørk, tung psykedelia av beste sort. Med tekster på dansk, inspirert av nordisk folklore og mystikk, kryper bandet opp av jorden og gir oss episk syrete gitarrock rett i fleisen.

Spectral Haze
Spectral Haze beveger seg i takt med universet og ekspanderer og trekker seg sammen i puls med stjerners fødsel og død. Bandet blander doom, syrerock og blytunge riff sammen i deres spacerockgryte og leverer en god munnfull med lysergisk heavyrock fra det ytre rom.

The Low Frequency in Stereo
”The cool rulers of Scandinavia” var legendariske David Fricke fra Rolling Stone sin dom etter en konsert på SXSW for noen år siden. De sier selv de har en fot i Pompeii og den andre ”in space”. The Low Frequency in Stereo har, i en rå mix av surf, krautrock og jambaserte grooves, gitt ut 5 kritikerroste album, derav 2 spellemannsnominerte, og turnert over hele verden i over 10 år.