Landets nest største bransjefestival går for fjerde gang av stabelen fra 30.januar til 1.februar 2014, og supplerer med fem nye artister til neste års plakat.

Rumble In Rhodos
Etter ti år som band slapp Rumble In Rhodos i høst sin fjerde plate, til strålende kritikker og spaltemeter med lovord. Bandet har i løpet av disse årene etter hvert blitt et skoleeksempel på hvordan lage hardcore med popteft, og med et hundretalls konserter i Norge og Europa på baken har de også opparbeidet et knalltight liveshow. Fra starten som et renere hardcore-band i 2003 og til lyden av dagens Rumble In Rhodos – det har vært en bemerkelsesverdig utvikling fra en gjeng som er svært bevisste på å holde fast i den røde tråden, samtidig som man ikke er redde for å leke litt med sitt eget uttrykk.

Death By Unga Bunga
Death By Unga Bunga er et garagerockband fra Moss. På tross av sin unge alder (medlemmene er fra 21-24 år) har bandet oppnådd mye i løpet av sin levetid. Bandets debutalbum “Juvenile Jungle” ble sluppet i 2010 til gode kritikker, og plateslippet satte i gang turnévirksomhet i Norge som i stor grad har pågått kontinuerlig siden vinteren 2010. Deres andre plate ble spellemannsnominert i klassen rock, og deres nylig utgitte tredjeplate har fått anmeldere i det ganske land til å gi seg over. Bandet er bejublet for sin evne til å forvalte arven fra 60- og 70-tallets artister samtidig som de blander inspirasjonene med moderne påvirkning. Resultatet er et moderne band med kunnskap om og bevissthet rundt sin musikkhistorie, som også omtales som eksepsjonelt dyktige musikere sin alder tatt i betraktning.

Farao
Farao er soloprosjektet til Kari Jahnsen, og har i løpet av ekstremt kort tid gjort seg bemerket på indie-scenen i Europa. Etter et år på Trøndertun folkehøgskole flyttet Kari til Liverpool, er for tiden bosatt i London, og var nylig på Island for å spille inn sin debut-EP, som vil være tilgjengelig tidlig i 2014. De første tonene fra den kommende utgivelsen vitner om en overaskende moden og definert artist, full av særpreg og egenart, og det levnes liten tvil om at Farao blir veldig interessant å følge i tiden framover. Signet nylig med trondheimslabelet Riot Factory, og er allerede bekreftet til neste års By:larm og deres nederlandske storebror Eurosonic i tillegg til Trondheim Calling.

Tremoro Tarantura
Tremoro Tarantura slapp i 2011 singlene Virtulipan Collapseecon og Escapadarius Thrashcant. I 2012 var de med på Fysisk Formats bejublede Bransjevelter #7. Så ble det stille en stund, helt til det i vår kom varsel om ny musikk, ny livebesetning og singelutgivelse på trondheimslabelet Kakao Musikk. Før de hadde gjort en eneste konsert ble de booket til Roskildefestivalen, en konsert som ble deres andre noen sinne med dagens besetning. Både konserter og utgivelser har fått veldig gode omtaler, både i lokalpresse og kredible musikkblogger i Europa, og dette kommer garantert til å bli en meget minneverdig konsertopplevelse på neste års Trondheim Calling.

Eline Thorp
Eline Thorp er lyden av en stor stemme fra en ung og voldsomt spennende artist. I 2011 oppdrådte Eline på festivaler som by:Larm, Hove og Slottsfjell, ble Ukas Urørt og fikk rosende omtale fra flere hold. Siden den gang har det dog vært svært taust rundt Hamarøy-jenta, mens hun de siste to årene har hun brukt tiden flittig på å skrive og finpusse på sin kommende skive. Nå er Eline tilbake for fullt, og 21. oktober kom første smakebit ved singelen «The Game». På singelen fusjoneres Elines betagende stemmeprakt med et dunkelt og melankolsk snitt, og er en god pekepinn på hva vi har i vente på fullengderen, som resten av verden endelig får høre på starten av 2014.
Les mer om artistene her.

Med nytt festivalområde med langt flere scener, blir det enkel matematikk å regne ut at det blir plass til en del flere artister på neste års festival sammenlignet med tidligere år. Resten av programmet blir sluppet i starten av desember. Men man trenger ikke vente med å sikre seg billett av den grunn, billettsalget av åpner fredag 22.november på www.billettportalen.no