Konsertserien Bergen Calling blir åsted for en klassikerpakke av de helt sjeldne, denne sommeren. Den pågående Maiden England World Tour har allerede samlet to millioner fans verden over og blitt listet som en av de mest suksessfulle turneene i 2013 av prestisjetunge Billboard Magazine.

Forrige gang bandet gjestet Bergen i 2010 i forbindelse med The Final Frontier-turneen, fylte de Koengen til randen med entusiastiske fans. Maiden England-turneen har hentet inspirasjonen fra den klassiske Seventh Son of a Seventh Son-utsmykningen og er den største produksjonen bandet har hatt på veien. Med andre ord: Det blir isfjell, øredøvende pyro og et voldsomt lysshow. Eddie kommer i flere varianter, og sist men ikke minst: Det blir et repertoar som kommer til å ta pusten fra noen og enhver. 2014-varianten av turneen vil nemlig ha et større fokus på hele 80-tallet. Noen av låtene blir det til og med siste gang du får høre live. Iron Maiden-manager Rod Smallwood forklarer:

Som våre fans vet, er Maiden England-DVDen siste del i History-trilogien, som består av arkivmateriale fra 80-tallet. Sannsynligvis er det siste gang Maiden vil turnere med et repertoar som baserer seg på det årtiet, og derfor også siste gang fansen får mulighet til å høre noen av disse låtene fremført live. Med dette i bakhodet har vi bestemt oss for å bytte ut noen av låtene slik at 2014-turneen blir jevnere fordelt på alle tre DVDene; The Early Days, Live After Death og selvsagt Maiden England. Ja, også har vi en låt fra 90-tallet vi bare må ha med. Fansen vet helt sikkert hvilken sang jeg snakker om.

Iron Maidens konsert i Bergen 28. Juni inngår i Bergen Calling, en serie éndags festivallignende arrangementer som finner sted på Bergenhus Festningsområde i løpet av sommeren. Bergen Calling ble etablert i 2010 med Rammstein som første hovedattraksjon.
Siden den gang, har en rekke av verdens største artistnavn innen ulike sjangre levert store konsertopplevelser på det vakre festningsområdet fra middelalderen, ytterst på Bryggen i Bergen. For å nevne noen av dem, kan man trekke frem artister som Rihanna, Kanye West, Bob Dylan, Ozzy Osbourne, Sting og Paul Simon.

Bergen Calling produseres av Bergen Live i samarbeid med Live Nation.

Billettsalget starter mandag 17.februar kl. 0900.
For billetter og mer info:

Billettservice
Bergen Calling