- Det ligger virkelig an til en perfekt åpningskveld på sommerens Notodden Blues Festival med kvalitetsartister innenfor ulike avskygninger av bluesen, sier festivalsjef Jostein Forsberg. - Rival Sons leverer en groovy, melodiøs og rett på sak bluesrock-pakke med beina dypt plantet i 1970-tallet. Rita Engedalen er Norges store bluesdronning og hun har utviklet sin egen stil med miks av Mississippiblues, folk, gospel og rock. Når disse to bandene deler scene med den Grammy-vinnende bluesartisten Keb’ Mo’ fra USA, blir dette kanskje den beste åpningskvelden vi har hatt noen gang.

Alle de tre artistene er albumaktuelle denne våren og sommeren. I juni slipper Rival Sons albumet «Great Western Valkyrie», som er oppfølgeren til suksessalbumet «Head Down». Rita Engedalen spiller inn nytt album i disse dager og reiser denne uka til Mississippi for å gjøre deler av innspillingen der. Albumet, som har fått tittelen «My Mother’s Blues», lanseres på Notodden Blues Festival.

Rival Sons serverer bluesrock inspirert av Led Zeppelin, Free og The Doors. Vokalist Jay Buchanan er full av karisma og synger som en frekk blanding av Robert Plant, Paul Rodgers og Jim Morrison, mens gitarist Scott Holiday svir av fete blues-rockriff sterkt inspirert av tidlig periode Jimmy Page.

Mer norsk på festivalen
Også det populære Telemarksbandet Ni Liv og Humming People skal spille på Notodden Blues Festival i år. Ni Liv har suksess på radio om dagen med singelen «Håkken e’ du», og Humming People har nylig sluppet plate som er spilt inn i Nashville, der de fikk med Emmylou Harris som en av flere celebre gjester.

Notodden Blues Festival går av stabelen 31. juli til 3. august. Andre artister som er klare for årets festival er Gregg Allman, Hugh Laurie & The Copper Bottom Band, Roseanne Cash, Royal Southern Brotherhood, Hellbillies, Lissie, Mike Zito, Super Chikan & The Fighting Cocks, Vidar Busk & His True Believers, The South og Gina Aspenes.

Her er første smakebit fra det kommende albumet til Rival Sons