Torsdag 19. juli kan du oppleve en dobbeltkonsert på Romsdalsmuseet. Da spiller både Steely Dan, og legenden Elvis Costello sammen med soulikonet Allen Toussaint på Moldejazz. Billetter ligger ute for salg på Posten og hos Billettservice tlf 815 33 133.

Steely Dan er en av de viktigste gruppene som kom ut av den amerikanske vestkystmusikken på 1970-tallet. Bandet, med Donald Fagen og Walter Becker i spissen, har en 35-årig strålende karriere på plate og scene. De har maktet å forene lettfattelige musikalske temaer med intrikate og utfordrende arrangementer – en mix som appellerer like sterkt til både pop- og rock-entusiaster som til jazzpublikummet. Låter som ”Do it Again”, ”Showbiz Kids”, ”Rikki Don’t Lose That Number”, ”Black Friday”, ”Peg”, ”Deacon Blues” og ”Babylon Sisters” er Steely Dan-klassikere som har levd et liv langt ut over opprinnelige utgivelsesår. Larry Carlton, Phil Woods, Joe Sample og Wayne Shorter er bare et lite utvalg musikere som har stått i kø for å delta på Steely Dans plater.


Elvis Costello og New Orleans-soulikonet Allen Toussaint møttes igjen da de i 2005 samarbeidet på en støttekonsert for ofrene etter orkanen Katarina i New Orleans. Dette ble så vellykket at de spilte inn albumet ”The River in Reverse”. Her tolker de 7 Toussaint-klassikere, og presenterer 5 nye låter som de har skrevet sammen, i tillegg til tittellåten som Costello har skrevet.

Det er i år 30 år siden Elvis Costello debuterte som plateartist med ”My Aim is True” og siden den gang har han markert seg som en av Englands mest særpregede artister, med godt over 30 albumutgivelser innen ulike musikalske sjangere.
Allen Toussaint er en av de fremste musikerne innen New Orleans-soul og R&B. Gjennom 60- og 70-tallet skrev han en lang rekke hitlåter for artister som Lee Dorsey og Solomon Burke, i tillegg til at han er en særpreget og glimrende pianist og vokalist.

Konsertbesetningen består av Costellos band The Imposters samt Toussaints blåserekke The Crescent City Horns og gitarist Anthony Brown. De leverer et forrykende soulshow det virkelig swinger av. For Moldejazz er det flott å kunne presentere et så aktuelt og spennende prosjekt som i tillegg innebærer en hyllest til jazzens vugge New Orleans, skriver Moldejazz.