Mye og glede seg til på høstens program.

Rockefeller:

Lørdag 22. september
RAGA ROCKERS – Ekstrakonsert
Rett før utgivelsen av den nye plata er interessen rundt Raga Rockers enorm. Vi har dermed fått til en ekstrakonsert for å dekke etterspørselen! Nøl ikke med å skaffe deg billett til denne begivenheten.
Bill. kr 275,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 5. oktober
SUPERFAMILY
Mossebandet Superfamily er ute med det ferske albumet ”Warszawa” - en kraftsalve av intergalaktisk rock, og oppfølger til den enormt kritikerroste ”Back In Paris” fra 2005. Bandet krysser indie med fengende pop og kaster blikk tilbake mot 80-tallet. Som referanser trekkes det ofte fram band som Queen, Ultravox, Arcade Fire, The Ark, Killers og The Cure. Bandet frontes av den karismatiske vokalisten Steven Wilson, som tøyer stemmen opp til stadig nye høyder og bidrar til at bandet er et av de mest omtalte livebandene i landet.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Lørdag 6. oktober:
FRI FLYT FILM TOUR
- Norgespremiere og 10-årsjubileumsfest.
Hver høst samler Fri Flyt flere tusen ski- og snowboardinteresserte til inspirerende visninger av årets beste ski- og snowboardfilmer. På grunn av markering av 10-årsjubileet blir det denne gangen liveopptreden med kultbandet The Apache Dænsers, og fengende rytmer til langt på natt med selveste DJ Herkules. Høstens definitive høydepunkt for alle som venter på snøen. Filmer: "Magic Moves" (N), "Optimistic?" (CH) og "Seven Sunny Days" (US) www.filmtour.no
Kl. 16.00: Bill. kr. 120,-. Fri aldersgrense. Ordinær visning.
Kl. 20.00: Bill. kr. 200,-. 18 år leg. Festvisning med band og DJ.
Billetter legges ut for salg senere.

Fredag 12. oktober
SKAMBANKT
THE GRAND
Skambankt slapp sin selvtitulerte debutplate i 2004, og nå får du deg enda en rockeneve i trynet med oppfølgeren ”Eliksir”. Først var Skambankt mest kjent som det andre bandet til Terje Vinterstø fra Kaizers Orchestra, men i dag omtales de enkelt og greit som et kraftfullt liveband med grove punkriff, bulldosertyngde og rogalandsdialekt. I spissen for The Grand står Amund Maarud. Han har i flere år gjort seg bemerket som en av landets mest lovende bluesgitarister. Hans nye band er tuftet på grovkorna og breial rock.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.


Mandag 15. oktober
BONE THUGS-N-HARMONY
Dette er et av verdens største og mest allsidige hiphopband. De har hatt en rekke singler på førsteplass på Billboard Top 10 i USA. Bak seg har de syv album, hvorav flere er multiplatinum-selgere, og Grammy-vinnere. Deres ferskeste plate ”Strength & Loyalty” kom ut i mai i år, og inneholder drahjelp fra blant andre Mariah Carey, The Game og Akon. BT gir plata en femmer og skriver: ” De originale Cleveland-gangsterne viser muskler”.
Bill. kr. 345,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Mandag 22. oktober
ICED EARTH
Klassisk heavy metal fra Iron Maiden-skolen. Nytt album, ”Framing Armageddon”, slippes i høst. Jon Schaffer har stått i spissen for dette bandet siden 1985 (da under navnet Purgatory), mens bandmedlemmene ellers har variert endel. Bandet har utgitt flere konseptalbum og liker alt som er klassisk og episk, som religion, hevn og krig. Inspirasjonen kommer både fra Dantes "Den guddommelige komedie" og slaget ved Gettysburg.
Bill. kr. 250,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Tirsdag 23. oktober
!!!
De har musikkbransjens mest kryptiske bandnavn, men kan også godta benevnelsen chk chk chk. Funk-punk-discobandet slapp albumet ”Myth Takes” tidligere i år, og fulgte med det opp knallsuksessen ”Louden Up Now" fra 2004. Aftenposten skrev følgende i sin femmeranmeldelse av den nye plata: ”Det er struttende mye god energi å hente fra samtlige av låtene”. Denne energien ryktes å velte ut over scenekanten når bandet holder konserter.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 26. oktober
TOM MCRAE
Han slapp nytt album tidligere i år, og besøkte Rockefeller i mai. Nå kommer han tilbake til sin stadig økende norske fanskare, men denne gangen solo. Dagbladet skrev følgende om den nye plata, og ga den en femmer: ”På sitt fjerde album, ”King Of Cards”, har han i hvert fall spilt kortene riktig”. Denne enormt populære engelskmannen har gjestet Rockefeller en rekke ganger. Han tilhører den britiske sanger/låtskriver-tradisjonen, og blir betraktet som en av de fremste representantene for den nye akustiske bølgen. Helt siden den selvtitulerte debuten i 2000, har Tom stort sett høstet lovord og superlativer for platene sine.
Bill. kr. 275,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 23. november
HAPPY MONDAYS
Med legendariske Shaun Ryder i spissen skapte dette bandet sammen med Stone Roses Madchester-bølgen på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet. Den unike sounden fra den britiske byen Manchester ble fullstendig dominert av Happy Mondays. Sammen med den kom også en livsstil, en mote og veldig mye dop. Happy Mondays gikk under for sin egen suksess, men oppstår nå i ny og frisk versjon. Originalmedlemmene Shaun, Bez og Gary Whelan har gitt ut ny plate og lagt ut på turné. Gled deg til gjenhør med lyden av en hel generasjon; ”Kinky Afro”, ”Loose Fit” og ”Step On” fra uforglemmelige ”Pills ’n’ Thrills and Bellyaches” blant annet. Bandet ble også godt portrettert i filmen ” 24 Hour Party People”, der de også bidro med tittelsporet.
Bill. kr. 325,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Onsdag 28. november
AMORPHIS
Special guests: Swallow the Sun + Insomnium
Amorphis er på trappene med sin åttende plate. ”Silent Waters” slippes 31. august. Metal-Norge.com gir plata karakteren 8 av 10 og kaller den ”gjennomført gnistrende”. Disse finnene har spilt dødmetall siden 1990. De er også godt kjent for bruken av det finske nasjonaleposet Kalevala i sine tekster. Deres landsmenn i Swallow the Sun spiller doom/death metal, mens Insomnium beveger seg mot melodisk/symfonisk metall med tragiske emner som om sorg, død og tap.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg. I salg fra fredag 10. august.

Lørdag 1. desember
GOGOL BORDELLO
Sigøynerpunk! Musikken kan beskrives som intens, fengende, morsom, vill, sprelsk og original. Den er inspirert av balkanboogie, østeuropeisk folkemusikk, kaberet, polka og rock. Bandets medlemmer har base i New York, men er en internasjonal gjeng. Bandet er ute med plata ”Super Taranta!” som kom i juli. Dagbladet gir en femmer og skriver: ”verdens fremste leverandør av rebelsk sigøynerrock med punkens frie innstilling, toppet med allsangvennlige refrenger selv irske pubrockere ville misunt dem”. Bandet er kjent for å holde gnistrende konserter så dette er en livebegivenhet du helst ikke vil være foruten!
Bill. kr. 225,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.


John Dee:
--------------------------------------------------------------------------------

Onsdag 29. august
HP AND HIS PATIENT ORCHESTRA
med gjester
+ Supp.: Katzenjammer
HP Gundersen er en av landets mest anerkjente produsenter, men kan mye mer enn det. Han har laget musikk i 35 år og samarbeidet med de aller største artistene her til lands. Nå debuterer han som soloartist! Plata ”Diggin’ Deep” kom i ut sommer. Aftenposten kastet en femmer og skrev: ”Her er lek, smakfull musisering, snadderlåter, mye moro og ikke minst fengende flotte låter”.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 1. september
Releasekonsert
TIM
Denne kvelden feires utgivelsen av bandets ferske plate, som blant annet inneholder singellåta ”21 gram”. Tim har forsynt seg grådig av det beste fra norsk, svensk og britisk musikk opp gjennom årene. Musikken svinger fra happypunk til tristesse, men det legges alltid vekt på den gode melodi. Utallige spillejobber har dessuten gjort disse gutta til et kick-ass liveband.
Bill. kr. 80,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Torsdag 13. september
MAPS (UK/ISL)
Denne engelsk-islandske duoen slapp i sommer sitt debutalbum “We Can Create”. Deres uttrykk er en herlig blanding av pop, spacerock og shoe-gazer indie. Fans av Spiritualized, My Bloody Valentine, Sigur Rós og M83 vil forgude Maps. Den nye plata inneholder blant annet singlene “It Will Find You” og ”Don't Fear”.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 14. september
OH NO ONO (DK)
De spiller elektropop og nyveivdisco, og har nettopp sluppet debutplata ”Yes”. VG ga fem og skrev: ”spretten og svært hektende synth-pop”. Inspirasjon er hentet fra Devo, XTC, Gary Numan og Thomas Dolby, og det lyder ikke helt ulikt Datarock. Men ispedd deres egen spilleglede og humor har de dyrket fram en unik og personlig stil.
Bill. kr. 160,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 21. september
An evening with
OLD CROW MEDICINE SHOW (US)
Dette er rotekte bluegrass fra Nashville. Med en rock n’ roll-tilnærming til sjangeren, inspirasjon fra amerikansk folk og røtter i blues, blir dette en helt spesiell amerikansk kveld. Her får vi banjo, munnspill, fele og gitar i skjønn forening. Bandet har varmet opp for Dolly Parton og turnert med Merle Haggard. I fjor slapp de andrealbumet ”Big Iron World”.
Bill. kr. 180,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Tirsdag 25. september
TRINACRIA
Medlemmer fra støyduoen Fe-mail og metallbandet Enslaved stod for bestillingsverket fra Rikskonsertene under årets Infernofestival. Ekstremmetaller Ivar Bjørnson fra Enslaved har sammen med Maja Ratkje og Hild Sofie Tafjord skapt et verk av støy, metall, lys video og sminke. Uroppførelsen fant sted på Inferno i påsken, og nå skal også andre publikummere få muligheten til å oppleve resultatet.
Bill. kr. 180,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 28. september
Releasekonsert
INGLOW
Inglow har har gitt ut tre ep-er og i september kommer endelig debutalbumet ”Till Deaf do us Part". Bandets blytunge og riffsterke rock har blant annet ført dem til oppvarmingsjobb for Gluecifer og på turné med Span. Inglow er et hardtslående liveband som garantert treffer deg midt i trynet.
Bill. kr. 80,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.Lørdag 29. september
Releasekonsert
DOG ALMIGHTY
Opp fra asken til Span og Farout Fishing reiser Dog Almighty seg. Det vil si at de befinner seg i et landskap av alternativ rock og metall. De har jobbet sammen siden 2006 og er nå klare med debutalbum. Hvert eksemplar av plata skal håndtegnes av bandet selv, lover Dog Almighty i en pressemelding!
Bill. kr. 80,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.


John DEE 10-årsjubileum i oktober:


Mandag 1. oktober
THE CRIBS (UK)
Indiepønk-bandet The Cribs er ute med nytt album. Plata ”Men’s needs, Women’s needs, Whatever” er produsert av Alex Kapranos fra Franz Ferdinand. I beste britiske stil kombinerer de det beste fra 90-tallets indie (The Stone Roses, Pavement) med dagens übercatchy britpop (Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs).
Bill. kr. 140,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Onsdag 3. oktober
THE PERISHERS (S)
Svenskene er aktuelle med ny plate i høst; ”Victorious”. De har tidligere gitt ut to fine popplater og blitt kalt for unge og lovende i en årrekke. Musikken deres er ikke altfor ulik ting som Coldplay og Travis lager, og den forrige plata deres ble valgt til ukas album i P3.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Torsdag 4. oktober
JONATHAN RICHMAN (US)
Jonathan Richman ble først kjent gjennom det legendariske bandet The Modern Lovers. Fra 1978 gikk han solo og er nå en av få som er verdig begrepet ”kultfigur”. Han er i dag protopønk-ikon og regnes blant forfedrene til indierocken. I løpet av sin karriere har han skapt haugevis med hits, som senere har blitt tolket av ulike artister, blant annet av David Bowie på ”Reality”.
Bill. 200,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 6. oktober
THE PIGEON DETECTIVES (UK)
Leeds-bandet kommer til John DEE med det fykende ferske debutalbumet ”Wait For Me” i bagasjen. Dette er rotekte britisk pop, tuftet på The Beatles og inspirert av The Libertines, Arctic Monkeys og The Kooks. Selv om bandet er ungt, har de rukket å turnere med The Kaiser Chiefs og hatt en singel inne som nummer én på den britiske indielista.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Mandag 8. oktober
KILLSWITCH ENGAGE (US)
Amerikanske metalcore-mestere! De fulgte opp kritikerroste ”The End Of Heartache” med en vel så helstøpt plate; ”As Daylight Dies” fra 2006. Frontet av vokalist Howard Jones og gitarist Adam Dutkiewicz meisler de ut sterke, aggressive låter med komplekse rytmer og store, melodiske refreng.
Bill. kr. 230,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Tirsdag 9. oktober
RADIO BIRDMAN (AUS)
Legendarisk aussie-pønk! Dette var det første pønkbandet down under, og så dagens lys i 1974. De hadde latt seg inspirere av den høyenergiske og apokalyptiske gitarrocken til The Stooges og MC5. Bandet har kommet sammen igjen i nyere tid, og slapp senest plate i 2006; ”Zeno Beach”. Selv om det er endringer i rekkene siden starten, lyder bandet fremdeles ungdommelig friskt.
Bill. kr. 250,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Torsdag 11. oktober
DINOSAU
De har nettopp sluppet sitt debutalbum "A Little Crime", produsert av Andreas Mjøs. BA ga terningkast fem og skrev: "Mer tilgjengelig enn Hanne Hukkelberg og Anja Garbarek, men fortsatt litt sprø innenfor sin naivistiske og jazza elektroniske pop". Trioen har bakgrunn fra jazzmiljøet, men leker seg med ulike sjangere.
Bill. kr. 100,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 13. oktober
SUNRISE AVENUE (FIN)
Disse finnene slipper nytt album i september: ”On The Way To Wonderland”. Hvis det finnes noe som heter frisk og solbrent rock n’ roll, så er det lyden av Sunrise Avenue. Ord som ”genuint” og ”upretensiøst” blir ofte brukt om dette bandet.
Bill. kr. 160,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 19. oktober
CLOROFORM
Kaada & co lager musikk som kan beskrives som romantisk punk og finpolert Mr. Bungle. I september slipper de nytt album; ”Clean”, som mest sannsynlig også vil inneholde intelligent popmusikk. Bandet slapp ”Cracked Wide Open” i fjor, til terningkast fem i Dagbladet. Frontfigur Kaada er en av våre fremste låtskrivere, som også opererer solo og i diverse andre konstellasjoner.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.


Lørdag 20. oktober
Pandemonium Metal Club
RED HARVEST
MADDER MORTEM
DJ Proxy
I anledning John DEEs 10-årsjubileum blåser vi liv i gode, gamle Pandemonium Metal Club. Red Harvest er et industrielt metallband som har et stort publikum internasjonalt. De er blant Norges mest anerkjente innen industriell/støy-relatert metall. I 2002 var «Sick Transit Gloria Mundi» nominert til Spellemannpris. I år er de aktuelle med "A greater Darkness". Madder Mortem byr på innovativ og melodisk rock med vakre lydlandskaper, brutale riff og uhyggelige stemninger.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 26. oktober
KURT WAGNER (US)
(of Lambchop)
En legende innen alternativ country. Han har gjestet Oslo en rekke ganger med bandet sitt Lambchop og har en stor fanskare her til lands. Hans hybrid av jazz, country og avantgarde er lett å like og byr alltid på nye utfordringer. Dette er en unik sjanse til å få oppleve Kurt Wagner solo.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 27. oktober
THE CYNICS (US)
Legendarisk garasjerockband. Nevnes ofte i same åndedrag som The Sonics, The Cramps og Dead Moon. De debuterte i 1986 med albumet ”Blue Train Station”, og frontes fremdeles av Gregg Kostelich og Michael Kastelic. I høst slipper de nytt album.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.
------


Fredag 9. november
THE CAT EMPIRE (AUS)
Deres varemerke er sjangerblanding og de har perfeksjonert denne egenskapen til fulle. Hør bare deres reggaeversjon av Eagles’ ”Hotel California”. Hovedingrediensene i cocktailen er i tillegg til reggae; dancehall, jazz, hiphop, funk, ska, latino og sigøynermusikk. Intet mindre. Nå er de klare med albumet ”Two Shoes”.
Bill. kr. 160,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 24. november
SHOUT OUT LOUDS (S)
Shout Out Louds spilte en forrykende konsert på John DEE på Øyafestivalens klubbdag. Allerede i november kommer svenskene tilbake. Bandet er ute med albumet ”Our Ill Wills”, Dagbladet gir en femmer og skriver: ”De har laget et flaut bra album, så breddfullt av lettfordøyelig, livsbejaende tristesse at det vil fengsle kresne tenåringer i mange år, og oss andre i minst ett.” Bandet henter det beste fra 60-tallets pop og 2000-tallets indie, og har blitt sammenliknet med 80-tallets The Cure.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg..

Tirsdag 27. november
STEREO TOTAL (D/FR)
Denne berlinbaserte fransk-tyske duoen har stor fanskare i Norge. Nå er de ute med nytt album av året: ”Paris – Berlin”, som kom i sommer. Francoise Cactus og Brezel Göring har over ti år og syv album bak seg, og livehøydepunkter som for eksempel oppvarmingsjobb for The Strokes. Stereo Total lager elektropop med innslag av alt fra rock, hiphop og 60-tall. Hedersbetegnelsen ”kitsch” blir ofte brukt.
Bill. kr. 200,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Onsdag 28. november
MÚM (ISL)
Islandsk velbehag. Mum lager balsam for ørene, samtidig som de utfordrer lytterne sine. Musikken kjennetegnes av myke vokaler, elektroniske effekter og diverse tradisjonelle instrumenter. De platedebuterte i 2000 med ” Yesterday Was Dramatic, Today Is OK”, og har siden blitt nevnt sammen med artister som landsmennene Björk og Sigur Rós, eller britiske My Bloody Valentine. I september slipper de ny plate; “Go Go Smear The Poison Ivy, Let Your Crooked Hands Be Holy”.
Bill. kr. 180,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 1. desember
OKKERVIL RIVER (US)
Oppfølgeren til kritikerroste ”Black Sheep Boy”, albumet ”The Stage Names”, slippes på mandag i Norge. Det har allerede blitt anmeldt til 8.7 av 10 på det anerkjente nettstedet Pitchfork: ”exciting and accessible”. Bandet er fra Austin, og spiller indierock ispedd amerikana.
Bill. kr. 160,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.


Sentrum Scene:
--------------------------------------------------------------------------------

Lørdag 22. september
Absimilis Entertainment proudly presents
Kl. 16.00: PABLO FRANCISCO LIVE – Matiné
Tredje show lanseres i Oslo! Dette er en av USAs mest fremgangsrike standupkomikere, blant annet kjent for sine treffsikre kjendisimitasjoner. Pablo Francisco gjorde stor suksess i Skandinavia i fjor, og nå kommer han endelig til Oslo for første gang. Han har en fortid fra blant annet ”Mad TV” og ”The Tonight Show”. Denne lørdagen blir det to show: Matiné kl. 16.00 og et utsolgt kveldsshow kl. 20.00. I tillegg er ekstrakonserten fredagen før også utsolgt.
Bill. kr. 425,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg. NB! Billettene legges ut i salg fredag 10. august kl. 09.00.

Torsdag 25. oktober
TURBONEGER
Norsk rocks flaggskip og det internasjonale kultfenomenet Turboneger er ute med sitt åttende studioalbum, ”Retox”. Albumet følger opp suksessene ”Party Animals” og ”Scandinavian Leather”. ”Retox” er hakket råere enn sine forgjengere, og ligner nok mer på klassikerne ”Ass Cobra” og ”Apocalypse Dudes”. Etterspørselen etter Turboneger er naturligvis enorm, så det er bare å ta på seg dongerien og sikre seg billetter først som sist.
Bill. kr. 325,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg.


Lørdag 24. november
CC COWBOYS
Uten strøm
I høst slipper Fredrikstads store sønner plata ”På Svalbard uten strøm”, og legger dermed ut på akustisk turné. Plata inneholder flere av bandets mest kjente og kjære låter, med mye energi og nye arrangementer. Bandet har også utvidet besetningen for anledningen og fått med seg både strykere og korister. CC Cowboys er kjent for å holde forrykende gode konserter, og her får publikum muligheten til å møte bandet fra en ny side.
Bill. kr. 275,- + bill.avg. kr. 25,-. 18 år leg. NB! Sitteplasser.