Fire nye band er klare, folkens, og vi snakker monsterkvalitet i like mange sjangre. Kings Of Convenience er udiskutable lavpopkonger, Benea Reach er hardere enn granitt, Wildbirds & Peacedrums er et svensk ektepar velsignet og beundret av musikkritikere over hele verden og sist, men ikke minst: fantastiske Battles kommer til Quart 08, skriver Quart i pressemeldingen.

- Jeg er egentlig ferdig med jobben min i Kristiansand etter dette. Jeg kan slutte i dag, og smile resten av livet. Jeg henter verdens beste band til Quart, sier bookingmaestro Andy om signeringen av Battles.

Så vet dere det, hvis dere lurer på hvorfor en rakrygget skotte i slips tripper rundt på tærne, plystrer riktig så muntre trudelutter og smiler og hilser på fremmede mennesker på Markens.

Battles har hentet toppkarakterer i en rekke blekker, både i USA og England. Bandet består bl.a. av tidligere Helmet- og nåværende Tomahawk-trommis John Stanier og sønnen til frijazz-legenden Anthony Braxton, Tyondai Braxton - og det legger også føringen. Musikken ligger et sted mellom Black Flag/Shellac/Tortoise/Frank Zappa og Animal Collective/Liars/Black Dice/WARP-electronica. Battles representerer virkelig noe nytt: en missing link mellom amerikansk hardcore og post-rock/moderne frijazz og electronica, mener platekompaniet.no.

Andy er langt mer direkte i sin hyllest av bandet:

- Min mening er at Battles akkurat nå er verdens beste band. Faktisk det eneste bandet som oppriktig forsøker å redefinere rocken. De har kastet regelboken ut av vinduet. Hvis datamaskiner noensinne utvikler følelser og begynner å lage musikk, kommer det til å høres ut som Battles, sier Andy.

Live er Battles en suggererende eksplosjon som får publikum i ekstase og skaper en blanding av mosh pit og dansegulv. Gled dere!

Og best av alt – vi har flere godbiter i ermet. Men før dere slenger dere over våre bioer, videoer og myspace-sider: Her er Andys ord om de øvrige tre banda:

- Kings Of Convenience har vært en av mine store favoritter helt siden debutalbumet. Med tanke på hvor store de er i Norge burde de spilt på, og kanskje headlinet, en helt annen scene enn den de selv har ønsket seg...

- Benea Reach er rett og slett et fantastisk metallband fra Oslo. Gutta sendte meg link til en YouTube-video og den imponerte meg enormt. I tillegg har jeg støttet meg på metalleksperter som har gitt meg mange og veldig sterke anbefalinger.

- Wildbirds & Peacedrums var uten tvil den beste konserten jeg opplevde på By:Larm i februar. Faktisk var det så bra at jeg og kompisene mine gikk rett på pub etterpå. Uansett hvilket band som hadde gått på scenen etter Wildbirds and Peacedrums ville fremstått som dritt...