Siden slutten av 1980-årene har britiske Alex Paterson vært en pionér innen elektronisk musikk, og har sammen med ulike partnere utgjort duoen The Orb. Gruppen har vært sentrale i å utvikle sjangeren ambient house – drømmende og svevenede house-musikk som har gjort seg like godt i hodetelefoner som på klubb. I dag ble det klart at The Orb vender tilbake til Kristiansand og Q25. Tirsdag 28. juni spiller de live på Kick etter at konsertene på Odderøya er ferdige. Oppvarmere vil bli annonsert senere.

– The Orb spilte som headliner i Teltet i 1994, og står den dag i dag som et av de mest fantastiske minnene fra festivalen. På den tiden var de vel en av de største elektronika-gruppene i verden, og musikken deres har hatt en usedvanlig holdbarhet, sier bookingansvarlig i Q25, Toffen Gunnufsen.

The Orb sprang ut fra den vitale klubbscenen i London på begynnelsen av 90-tallet, og ble ofte sett på som et alternativ til den hektiske musikken folk danset til. The Orb lagde lange, svevende låter, ofte uten faste rytmer, og ble straks musikken klubbgjengerene likte å lytte til etter at festen var over. Singelen “Little Fluffy Clouds” fra 1990 ble bandets store kommersielle gjennombrudd, og to år senere toppet de hit-listene i England med albumet U.F.Orb.

Selv inspirert av blant andre Brian Eno, Karlheinz Stockhausen, krautrock og dubmusikk har The Orbs særegne lydbilde vært med å influere et uttall grupper og prosjekter . Bandet har holdt det gående med jevnlige utgivelser, og består i dag av Paterson og den sveitsiske produsenten Thomas Fehlmann. The Orb har dessuten stått bak over 80 remikser for artister, blant andre U2, Depeche Mode og Jean Michel Jarre.

Q25 går av stabelen i Bendiksbukta på Odderøya, Kristiansand den 28. og 29. juni, 2016. Fra før står LCD Soundsystem, Underworld, Leftfield, Basement Jaxx, Mercury Rev, House of Pain, Bob Hund, T.P Allstars, Bjørn Torske, Flying Crap, Olle Abstract og DJ Friendly på plakaten. Flere artister vil bli offentliggjort fortløpende.