Britiske Keane er medlemmer av en særdeles eksklusiv klubb: De har sluppet tre album, og alle tre har debutert på førsteplass på den britiske albumlisten.
Ikke nok med det det, i løpet av disse tre albumene har de allerede solgt mer enn 10 millioner plater. Da blir det nærmest som en kuriositet å regne at bandet hadde to album innefor topp-15 da prestisjetung Q Magazine kåret de 100 beste britiske albumene noensinne. Også, kanskje, at Q Magazine i tillegg mente at deres siste album ("Perfect Symmetry") var det beste britiske albumet som kom ut i 2008, mens singelen "Spiralling" var fjorårets beste låt.

Med sine to første album, "Hopes & Fears" (2004) og "Under The Iron Sea" (2006), skilte KEANE seg ut med en vokalist (Tom Chaplin) som croonet med en engel i magen til låter som duvet majestetisk, akkompagnert av en pianist (Tim Rice-Oxley) som febrilsk jaktet på neste diamant i sine piano-triller.
KEANE er mest kjent for sin storslåtte og stemningsbetonte elskovslek med instrumenteringer (de er trio uten bassist og gitarist), men det som skiller dem mest fra deres såkalte åndsfrender er den hodestupse entusiasme, den nesten tøylesløse, ektefølte viljestyrken de angriper og driver låtene sine frem med.

MARTE HEGGELUND er også klar for 2009-utgaven av Norwegian Wood. Den norske singer/songwriteren MARTE HEGGELUND spiller med sitt band lørdag 13. juni, - samme dag som BigBang og The Pretenders. Marte Heggelund har gitt ut to kritikerroste album; "I Abide" (2006) og "Treason" (2008). En flott norsk artist som passer hos oss i skogen.


CC COWBOYS ER KLARE FOR NORWEGIAN WOOD, SØNDAG 14. JUNI

CC COWBOYS ble dannet i Fredrikstad i 1989. Bandet bestod da av sjef og låtskriver MAGNUS GRØNNEBERG, bror og bassist ANDERS GRØNNEBERG, trommeslager AGNE SÆTHER og gitaristen TROND BERG. Bandnavnet hentet de fra Imperiets låt med samme navn ( fra albumet 'Himmlen Blå Blues').
Deres debutalbum, "Blodsbrødre", kom i 1990 og var en umiddalbar sensasjon. Frontet av singelen "Harry" endte albumet opp med å selge 75.000 eksemplarer, nådde 4. plass på VG-listen og gav bandet Spellemannprisen for Årets Nykommer.
I 1991 fulgte CC COWBOYS opp med albumet "Rock'n'Roll Ryttere", som også nådde fjerdeplassen på VG-listen og gav oss hitsingelen "Barnehjemmet Johnny Johnny". Dette var bandets siste album med Anders Grønneberg, som ble erstattet av HÅVARD EIDSAUNET før innspillingen av deres neste album "Tigergutt" (1992). Også "Tigergutt" ble en hit, og nådde 7. plass på VG-listen.
CC Cowboys ga så ut albumene "Persille og Panser" og "Himmeltitter" i henholdsvis 1994 og 1996. Gitarist Trond Berg sluttet sommeren 1996. KJETIL MELKERSEN var i bandet for et kort innhopp sommeren 1996, umiddelbart før bandet bestemte seg for å ta en pause.

Samleplaten "Ekko" kom i 1998, og ble en vanvittig salgsuksess. Albumet lå hele 31 uker på VG-listen og bragte bandet deres første førsteplass på den listen. Samtidig la bandet ut på en noe de trodde skulle bli deres avskjedsturné.
MAGNUS GRØNNEBERG startet deretter en solokarriere som skulle gi oss platene "Helt Grønn" i 2000, og "Wildenvey" i 2001. Begge disse utgivelsen var produsert av gitaristen JØRN CHRISTENSEN, som skulle bli med Grønneberg videre da han gjenoppstartet CC COWBOYS i 2003. Med seg i det 'nye' CC COWBOYS fikk Grønneberg også med seg sin tidligere trommis AGNE SÆTHER og bassistveteranen PER VESTABY (ex. CanCan og Mercury Motors). De utga albumet "Lyst" i 2003, som ble enda en topp-10 slager på VGs albumliste. Dette ble fulgte opp med "Evig Liv" i 2006 (nr.4 på VG-listen). I 2008 gav bandet ut det akustiske live-albumet "På Svalbard Uten Strøm", før de tidligere i år klinket til med "Morgen Og Kveld" som endte opp på 2. plass på VG-listen.

CC COWBOYS var en sensasjon allerede fra første gitargrep i 1989, og har gjennom 20 år uten problemer beholdt sin status som et av Norges aller viktigste rockeband og største publikumsdragere.
Søndag 14. juni stiller de på samme scene som Keane og Duffy under årets utgave av Norwegian Wood. Forbered deg på en skikkelig fest.

Også klar for 2009-utgaven av Norwegian Wood er den norske singer/songwriteren MARTE HEGGELUND. Hun spiller med sitt band lørdag 13. juni, - samme dag som BigBang og The Pretenders.
Marte Heggelund har gitt ut to kritikerroste album; "I Abide" (2006) og "Treason" (2008). En flott norsk artist som passer hos oss i skogen.

Norwegian Wood på Twitter:
http://twitter.com/norwegianwood

Torsdag 11. juni Dagpass utsolgt.
Neil Young & His Band
Lars Lillo-Stenberg

Fredag 12. juni Dagspass i salg
Nick Cave & The Bad Seeds
Heroes & Zeros

Lørdag 13. juni Dagspass-salget starter torsdag 7.5. klokken 09:00
Bigbang
The Pretenders
Marte Heggelund
Flere artister annonseres så snart de blir bekreftet


Søndag 14. juni Dagspass-salget starter starter torsdag 7.5. klokken 09:00
Duffy
Keane
CC Cowboys