Det blir litt av en dag på den lille øya Giske utenfor Ålesund når årets Sommerfest går av stabelen 25. juli. Tidligere har det blitt kjent at blant andre Raymond & Maria, Wiliam Hut, Maria Mena, Little Fish, My Little Pony, Lukas Kasha og Pony The Pirate kommer, og nå er også Thom Hell, Jan Eggum og Mark Kozelek klar for festen. I tillegg er også Norma Sass, The Little Hands Of Asphalt, Number Seven Deli, The Owens og Giftshop (S) nye på plakaten.

Med det er 40 artister og band klare for Sommerfesten, og man kan faktisk vente enda flere. For til Sunnmørsposten sier arrangørene at de jobber med flere store navn som de håper tar turen til Giske i år. Men hvem det er snakk om vil de ikke ut med.

Sommerfestens presentasjon av de nye navnene:

Jan Eggum
Eggum er et ikon, en låtskriver av rang, en levende legende innen norsk pop- og visekunst. 19 soloalbum, suksess med Gitarkameratene, en haug med priser, og ikke minst udødelige sanger, som “En natt forbi” og ”Mor, jeg vil tilbake” og ”Kor e alle helter hen” gjør Eggum stor.

Thom Hell
Hell var fjorårets store komet på den norske pophimmelen. Mannen høstet en rekke 6’ere for sin siste plate, God If i Saw Her Now, som han mottok ikke mindre enn to Spellemannspriser for, derav Beste Mannlige Artist.

Mark Kozelek (US)
Både som soloartist, frontmann i Sun Kil Moon, og låtskriver og vokalist i legendariske Red House Painters, har Mark Kozelek vært en av våre største musikalske forbilder. Derfor er det utrolig stort, og smått absurd, for oss å få han til Giske. Han har fans over hele verden. Ingen kan formidle melankoli som Kozelek. Har du først forelsket deg i stemmen og låtene, er det ingen vei tilbake.

Number Seven Deli
Endelig blir det gjenhør med popmagikerne. Jobber med ny, etterlengtet plate. Bandet blir frontet av Rune Berg fra The Margarets og Johnny Hide fra Gjerdsvika, og har en Spellemanns-nominasjon og to nydelige album bak seg.

Norma Sass
Kanskje Norges tøffeste jenteband! Bandet var et av de første som ble booket til Øyafestivalen i år, og de spilte flest konserter av samtlige band under årets by:Larm. Norma Sass ble i tillegg kåret til årets vinner av Zoom Urørt 2009, uoffisielt NM for usignerte band, i konkurranse med flere hundre innsendte bidrag. Jentene sjarmerte videre publikum i 18 norske byer på deres vinnerturné. ”Maken til lovende, spennende og friskt band skal man lete en god stund etter” lyder Aftenpostens hyllest av jentene.

Little Hands Of Asphalt
Gjorde furore på by:larm i år, noe som fikk festival-Norge, Øyafestivalen inkludert, til å oppdage dette utsøkte Oslo-bandet. Albumdebuterte i år, til stor applaus fra anmelderkorpset. Pop og lyrikk av høy klasse.

The Owens
Bergensartisten spilte på Sommerfesten allerede i 2007, og det er en glede å få han tilbake i år. ” Av alle plater som er laget i Norge i det siste er det sannsynligvis denne som står fram med det største internasjonale potesialet” skrev Dagsavisen om debutalbumet i sin tid. Nytt album er underveis.

Giftshop (S)
En tredel av de svenske kritikeryndlingene i Raymond & Marias sitt sideprosjekt, med Johan på gitar, og Maria på vokal. De gjør sin første store konsert på Giske, som forsmak til albumdebuten i høst.

Sommerfesten på nett