Musikklivet blomsterer i vest. Hele 10 av 50 demoartister på by:Larm er hjemmehørende i Bergen, mens Trondheim og Nord-Norge er nesten helt fraværende. Som vanlig er også Oslo godt representert.

Juryen har vurdert i overkant av 1000 innsendte demoer og programsjef Joakim Haugland understreker overfor Bergensavisen at den beste musikken slik juryen vurderer er valgt ut.

By:Larm driver med andre ord ikke med distriktspolitikk. Orginalitet, nytenkning og utviklingspotensiale er faktorer som juryen lytter etter i den krevende utvelgelsesprosessen.

En av årsakene til at Bergen kommer godt ut denne gangen kan være at mange trekker i sammen retning. Både kommunen, lokale plateselskap og sentral personer i det bergenske musikkmiljøet er flinke til å gi lokale artister muligheter. I tillegg er bandene flinke til å støtte hverandre. Kanskje er en ny bergensbølge på vei?

Blant de utvalgte fra Bergen er The Pink Robots (bilde) som blant annet har markert som ukesvinner i Urørt og vinner av demokonkurransen i Bergensavisen. Oppmerksomheten har blant annet resultert i økt trafikk på Myspace. Bandet spiller for øvrig på Internasjonalen i Oslo 19. november.


Hele demobandlisten på by:Larm

The Pink Robots på myspace