29. juli slipper Bare Egil Band sitt nye album Norge På Kryss Og Tvers - vol. 1. Bare Egil Band har på sine konserter det siste året spesialskrevet en splitter ny sang med lokal tematikk til hver eneste konsert, og 15 av disse låtene er å finne på det nye albumet.

Ifølge pressemeldingen byr Norge På Kryss Og Tvers - Vol. 1 på "en musikalsk reise gjennom et tverrsnitt av Norge med låter som spenner fra powerballaden Westfold via visa om Hvalfangstmuseet og thrashmetalopuset Hva skal vi gjøre med Askim? til softjazzglansnummeret Kom til Kongsberg".


I tillegg til albumet følger det med et bonusalbum med coverlåter innspilt live på Blå i Oslo med Bare Egils Coverband som også har sin egen karriere under navnet El Cuero.

Til høsten vil NRK følge Bare Egil Band på turnè til 12 steder i Norge, hvor det hver kveld blir urfremføring på hvert enkelt steds splitter nye sang, spesialskrevet av Egil. Disse låtene blir å finne på Bare Egil Bands neste album Norge på kryss og tvers – vol. 2 som er planlagt sluppet i november. TV-serien om turneen vil bli vist i beste sendetid på NRK til høsten.


Det holdes releaseparty på hovedscenen på Den Norske Opera søndag 31. juli, men allerede nå kan du høre første smakebit fra skiva her:
Bare Egil Band vil også opptre på NRK Sommeråpent torsdag 18. juli.


Bare Egil Band Offisiell Side