The Drop er en ny Oslo-basert klubbkveld dedikert til elektronisk musikk med et organisk og analogt uttrykk. The Drop vil fronte eksperimentell hiphop og elektronika med både lokale og internasjonale live acts, samt DJ-sett fra folkene bak: Alexander Horne (The Do it! Collective, skribent for Resident Advisor) og André Ishak (fra labelen Sellout! Music).

Første utgave av The Drop arrangeres i samarbeid med Dattera til Hagen lørdag 6. august, og på plakaten står Jay-Z-hypede Onra & Buddy Sativae (Frankrike), Offshore (England) og norske Torkelsen. En lineup så god at det nesten er litt teit.

Onra
Den franske produsenten og beat-magikeren Onra slapp i fjor albumet Long Distance (All City Records). Et reelt moderne mesterverk innen urban musikk som ble hyllet av anmeldere over hele verden, blant annet Pitchfork som skrev at albumet låt så friskt, nytt og i kontakt med samtiden at en nesten kunne tro at ble spillt inn i går. Albumet ble også hypet opp av Jay-Z som produserte en kort turnédokumentar om Onra til sin webside. Onra har med seg en kredible jazzmusikeren Buddy Sativae til konserten på Dattera.

Lytt til Onra her

Offshore
Skotske Offshore ble sist sett foran et hav av dansende mennesker på Sonarfestivalens hovedscene i juni midt på lyse dagen. Han var i 2010 aktuell med en deilig EP på Ninja Tune, men har nå signert med Big Dada Records for en albumutgivelse i 2011. Offshore er basstung, detaljorientert og har et øre for melodier. "All the minimalist might of prime Neptunes productions with the flattened crunk of fellow Scot Rustie" (FACT Magazine) Vi venter utålmodig på nytt materiale og krysser fingrene for å få høre smakebiter fra denne på Dattera til Hagen.

Lytt til Offshore her

Torkelsen
Torkelsen har de siste par årene vært å se på scener som en del av electroduoen Munn til Munn Metoden og samples og tangentmann i Kenneth Ishak & The Freedom Machines. MTMM er nå lagt på is og Torkelsen har tatt steget mot varmere og mer sommerlige toner. Han har i løpet av det siste halvåret remikset folk som Harrys Gym, Norma Sass, Niva (se), Casiokids m.fl. I tillegg har han sluppet en digital singel, spilt inn ei låt til en split 7" med amerikanske Hard Mix som slippes i august, samtidig som han har jobbet med sitt debut album (slippes i høst) og
en beat tape.

Lytt til Torkelsen her

Før og etter konsertene vil The Drop DJs spille plater.

Sjekk også ut spillelisten The Drop nylig lagde for WiMP her