Lyden av en lysende fremtid fra ferske amerikanske garasje indiepop-rockere.

Fra Minneapolis, Minnesota kommer Howler, som etter å eksistert som band i knapt ett år har blitt spådd en særs lysende fremtid i musikkpressen. Så, når deres albumdebut på Rough Trade "America Give Up" kom ut nå i januar, etter smakebiten vi fikk med Epen "This One′s Different" på høsten i fjor, var det mange som igjen fikk trua på at rocken allikvel ikke var død. På tross av stor forhåndhype og forventningspress, leverer Howler til de grader.

Sammenligningene med The Strokes gjennombruddsalbum fra 2001 "Is This It" har vært uunngåelige. Lydbildet til Howler er rufsete og full av store gitarer, har de nær perfekte melodiene og det samme umiddelbare trøkket, lysten og energien som The Strokes′ plate hadde. Mange av inspirasjonene til Howler kommer nok også fra samme sted som New Yorkerne, fra 60-tallets amerikanske pop og rock, ispedd solide doser rufsete 80-tallspunk og garasjerock.

Med 19 år gamle Jordan Gatesmiths umiskjennelige vokal i front har Howler levert en plate som er full av indiedisco, dansgulv-fillers og radiohits. Vi tror nesten ikke vi har ikke hørt en friskere amerikansk debutplate siden Girls "Album" kom på høsten i 2009, og "America Give Up" kommer ihvertfall til å få like mange spillinger her på Slottsfjell-kontoret. Vi gleder oss til
sommeren!

Noen anmeldelser av "America Give Up":
8/10 på musikknyheter.no
5/6 på Gaffa.com
5/6 på Side2
4/5 på The Fly
4/5 i The Guardian