Friendly Fires har et ry på seg som et av de bedre live-bandene innen sin sjanger. Konserten de holdt på Oslo Live i fjor sprutet av energi og som lovet kommer bandet nå tilbake til våre breddegrader, denne gang til Tønsberg og Slottsfestivalen. Vokalist Ed Macfarlane har en meget særegen stil på scenen, og bladet NME uttalte tidligere i vinter at: "Everyone needs to see Friendly Fires' Ed Macfarlane's dancing once in their life."

picture

Slottsfjell skriver på sin hjemmeside:

Det skal godt gjøres å ikke nyte Friendly Fires ekstremt dansbare indie-poprock; enten om du er hardcore indiefan, liker å gå på klubber eller hører mest på gamle discoplater fra 80-tallet. Ta Talking Heads på sitt mest funky bland det med en god dose Prince, Duran Duran, tidlig The Cure og Music For The Masses-perioden til Depeche Mode. Krydre med litt av Paul Simons Graceland, litt indie ala Delphic og Bombay Bicycle Club og tilslutt kjører du på med litt techno typ det det tyske plateselskapet Kompakt står bak, så begynner vi å nærme oss en beskrivelse av Friendly Fires’ musikk.

For tre år siden, i 2008, slapp de sitt selvtitulerte debutalbum, et album spilt inn i sin helhet i garasjen til vokalist Ed Macfarlane sine foreldre. Til tross for den sparsomme produksjonen bak gjorde albumet det sterkt og solgte over 200 000 plater, og ble nominert til to Brit Awards, samt prestisjetunge Mercury Prize. Låter som Jump In The Pool, Paris, Skeleton Boy og Kiss Of Life, som dukka opp på nyutgivelsen av albumet i 2009, gjorde det skarpt på singellistene, mens andre låter som White Diamonds, On Board og Lovesick var å høre i forskjellige tv-serier og spill.

Bandet gjorde seg kjapt kjent som et band som leverte spektakulære liveshow, og kunne snu et ellers uptight konsertlokale til et brasiliansk karneval. Og når hypen begynte å dabbe av skjønte bandet at det var på tide å skrive et nytt album. Det fikk vi i fjor i form av fargerike, eksotiske og ekstravagante Pala. Bandet selv var aller mest opptatt av å skape et spennende, fargerikt popalbum med spontane, energifulle og mystiske låter. Resultatet var låter som Pull Me Back To Earth, en herlig eksplosjon av afrobeatvibber, frenetiske True Love med sin fantastiske slap-bass, discofylte Running Away, singlene Hawaiian Air og Hurting, begge med en slags sommerlig og eksotisk feel og selvfølgelig de mektige og ekstravagante singlene Live Those Days Tonight og Blue Cassette

I vinter har gutta befunnet seg på den kalde svenske landsbygda, et sted i nærheten av Älvsbacka i Värmland, der de har rigget opp et studio i en liten stuga og innspilt flere nye låter. Resultat får vi høre i form av en EP som skal komme i løpet av våren en gang. Vi gleder oss veldig til å høre nytt materiale fra et av Englands beste indieband om dagen, og vi gleder oss vilt til å danse indiedisco på Kastellscenen i sommer!