Bryan Ferry spilte første gang på Norwegian Wood som soloartist i 2000, før han returnerte i 2005 med Roxy Music.

Denne rockens ulastelige adelsmann og stilsikre rockeikon stiller i Frognerbadet torsdag 14. juni.

Bryan Ferrys karriere begynte, som de fleste vil vite, med overveldende innflyelsesrike Roxy Music i 1970. På 70-tallet var ikke Roxy Music bare suksessfulle, de var stilikoner og sofistikerte banebrytere. Allerede i sin tidlige samtid var det umulig å overvurdere bandets påvirkningskraft på andre artister.

Både som moteforbilder og musikalske fornyere skapte de et 360-graders rockuttrykk som hadde perfekte doser arroganse, frekkhet, klasse og distanse. Som ved et trylleslag fikk Bryan Ferry og Roxy Music en hel rockegenerasjon til å føle seg stilmessig underlegne og musikalsk forlegne, - dermed ble de automatisk forbilder for utallige kommende rockegenerasjoner.

Midt i Roxy Musics fenomenale første bølge av kunstnerisk nybrottsarbeid og hodestups kreativitet slapp Bryan Ferry sitt første soloalbum, ”These Foolish Things” (1973). Albumet, som låt ganske fjernt fra det Roxy Music holdt på med på tiden, røpet retningen på hans kommende soloalbum, og hintet veldig om hvordan de siste Roxy Music albumene kom til å låte.

Selvom Roxy Music opprettholdt suksessen utover 70-tallet, og fortsatt var Ferrys hovedfokus, slapp han soloalbum parallelt med Roxy Musics utgivelser. Samtidig ble bandets låter stadig likere Bryan Ferrys soloutgivelser. Uten at det virket å skade noen av dem kommersielt, hitsene kom tilsynelatende fra alle kanter.

Men etter monsterselgerne ”Flesh + Blood” (1980) og ”Avalon” (1982), valgte Ferry å sette Roxy Music på hold. Det skulle likevel gå tre år før vi hørte fra Ferry igjen. I 1985 slapp han ”Boys and Girls”, som drevet frem av hitene ”Slave To Love” og ”’Don’t Stop The Dance” toppet salgslistene verden over, og ble hans første nr.1 hit i hjemlandet Storbritannia. Bryan Ferry fulgte opp med albumet ”Bête Noir” i 1987, som inneholdt hitsingelen ”The Right Stuff”, skrevet av Ferry sammen med Johnny Marr (ex. The Smiths).

Bryan Ferry gjeninntok øverste del av den britiske salgslisten i 2002 med med det meget oppildnede og elektrifiserte albumet ”Frantic”, før han gjorde det uunngåelige i 2007; Da slapp han nemlig ”Dylanesque”, et helt album med Bob Dylan-tolkninger. Igjen fikk han en topp-5 hit i hjemlandet.

I 2010 slapp Bryan Ferrys sitt seneste album ”Olympia”, hvor han samarbeider med de gamle Roxy-venner Brian Eno, Andy MacKay og Phil Manzanera, pluss Johnny Greenwood (Radiohead), David Gilmour (Pink Floyd) og Flea (Red Hot Chili Peppers).

Hedersmann og gentleman. Stilskaper og fornyer. Bryan Ferry er en av de veldig få som kan hevde å ha modernisert rocken. Samtidig har han skapt lydsporet til oppvoksende generasjoner over fire 10-år, - og han har gjordt det med gode manerer. 14. juni spiller han igjen i Frognerbadet, - og det vil selvfølgelig bli stilig, skriver Norwegian Wood i pressemeldingen.


Dagspass til torsdag 14.06, lørdag 16.06 og søndag 17.06, pluss festivalpass, er i salg via Billettservice.no, telefon 815-33-133, Narvesen, 7-Eleven og Posten. Dagspass til fredag 15.06 er utsolgt.

Allerede bekreftet for Norwegian Wood 2012:

Bryan Ferry – torsdag, 14. juni

Tom Petty and The Heartbreakers – fredag 15. juni

Lenny Kravitz – fredag, 15. juni

Monica Heldal – fredag, 15. juni

Kaizers Orchestra – lørdag, 16. juni

The Gaslight Anthem – lørdag, 16. juni

Laleh – lørdag, 16. juni

Oslo Ess – lørdag, 16. juni

Jonathan Wilson – lørdag, 16. juni

Sting – søndag, 17. juni

Lars Winnerbäck – søndag, 17. juni

James Morrison – søndag, 17. juni

Linnea Dale – søndag, 17. juni