Run the Jewels, gruppen som består av EL-P og Killer Mike, sto bak en av fjorårets råeste hip-hoputgivelser med sin selvtitulerte plate. Den gang slapp de skiva gratis på nett, og nå har de valgt å gjøre det samme igjen. På mandag slippes nemlig oppfølgeren Run the Jewels 2 på fysisk format og i Mp3-butikker, men EL-P twitret tidligere i dag en link hvor du kan laste ned hele skiven gratis. En helt grei fredagsdeal der altså!

RTJ2 har med gjester som Zack De La Rocha fra Rage Against the Machine, Travis Barker (Blink-182, Transplants) og Diane Coffee som spiller trommer i Foxygen.

Om du i utgangspunktet ikke er særlig glad i hip-hop, kan du like glede deg til neste Run the Jewels-utgivelse. En Kickstarter-kampanje klarte nylig å samle over $40 000 til veldedige formål, slik at RTJ2 får et remixalbum utelukkende laget av kattelyder! Denne platen, kalt Meow the Jewels, har ennå ikke noen utgivelsesdato, men folk som Geoff Barrow (Portishead), Zola Jesus, Baauer og Boots (produsent av den siste Beyonce-skiva) skal alle bidra.

Sjekk ut Close Your Eyes (And Count To Fuck) feat. Zack De La Rocha her, og se traileren til Meow the Jewels under denne.