Slottsfjell slapp i dag to nye navn til årets plakat, norske Cashmere Cat og britiske Jungle:

Cashmere Cat

Cashmere Cat er produsent-aliaset til den unge norske produsenten Magnus August Høiberg – som i løpet av det siste året har fanget oppmerksomheten til såvel popstjerner som bransjefestivaler, DJ-kjendiser og alt av medier fra bloggere og Dagbladet til Rolling Stone Magazine. I februar 2014 dukket han opp på Ludacris sin singel “Party Girls” sammen med Jeremih og Wiz Khalifa og har videre gjennom 2014 gjort en rekke samarbeider, inkludert å produsere låter for en rekke store artister. Høsten 2014 hadde han mye å gjøre med store deler av Ariana Grande’s album “My Everything” som nådde 1. plass på Itunes bare på et par timer.

Cashmere Cat kombinerer på mesterlig vis glitrende RnB, fransk elektronika og hiphop. Denne miksen, som du kan høre på hans “Wedding Bells” EP, ga ham tittelen «årets nykommer» på p3 Gull i 2013. Han bor for tida i New York, og setter sjelden kattepotene på norsk jord, noe som gjør hans gig på Slottsfjell til noe ekstra å glede seg til!

Ute i verden og ekspanderer: Cashmere-Magnus er nylig booket til kanskje verdens mest prestisjefylte publikumsfestival – Coachella. I den forbindelse lister SPIN Magazine ham opp blant Tame Impala, deadmau5 og Björk som en av de viktigste konsertene å få med seg i 2015, blant annet fordi » if you haven’t yet heard of the Norwegian producer (born Magnus August Høiberg, naturally), you’ve at least heard some of his more recent behind-the-scenes collaborations with Ariana Grande, Usher, Tinashe, or Charli XCX on the radio. He knows his way around brat-pop («Break the Rules») and plinking, glittery R&B («Body Language») and he comprehends the future of deep-house and pop (his rework of Grande’s «Be My Baby» is breathtaking). It’s not hard to imagine Cashmere Cat dipping into his Rolodex for his sole festival performance.»

Et produsenttalent erobrer verden: Halden-gutten Magnus Høiberg gikk fra å være norsk turntable-prins – han gruste stort sett det som var av motstand i DJ-miks-konkurranser som tenåring – via jobben som DJ FINAL (blant annet for LidoLido) til en internasjonal karriere som den sky og mystiske whiz-kid «alle» snakker om. Med store gigs over hele verden. Med blant annet to kritikerroste EP’er i baklomma, årets nykommerpris fra P3 Gull 2013 på hylla og Dr. Luke-partner Benny Blanco (Britney, Ke$ha, Katy Perry) som sidekick. En katt med én pote allerede djupt nede i den kommersielle lomma til musikksjela di, og minst én pote ned i den kredible røra av alle ut- og innsider av musikalske vinder som blåser over klubber og miksebord, med andre ord.

Cashmere Cat ga ut sin første EP «Mirror Maru» i oktober 2012 til gode anmeldelser. Tittellåta er inkludert i musikken til videospillet Grand Theft Auto V samme år. Etterfølgende reiste han rundt på flere av scenene og festivalene for elektronisk musikk i Europa, før han satte kursen mot L.A. for å arbeide med studioproduksjoner (etter en invitasjon fra stjerneprodusent Benny Blanco). Siden sommeren 2013 har Høiberg bodd på Manhattan, der han arbeider med egne og andres musikkproduksjoner, deriblant LidoLido, Ariana Grande, Maroon 5, Jeremih og Wiz Khalifa. Han er også aktiv som liveartist på festivaler og klubber i USA, Australia og Europa.

Cashmere er produsent og «featured artist» på Ariana Grandes album My Everything som toppet den amerikanske albumlista i september. Denne våren turnerer han med Grande som oppvarmingsartist på hennes verdensturné «The Honeymoon Tour».
Jungle

Du kommer til å elske Jungle: Klar for sløyt men fengende samtidig? For en sånn fest med varme toner og takter? For rytmer artister ofte går i platebunken for å sample, men som kan bli sjukt mye mer medrivende når det spilles live? Vel. Vi har en fantastisk nyhet til deg. Og det har lite å gjøre med sjangeren «jungle».

Snarere er det en deilig retrovind av soul som omhyller deg i det du setter på Jungle. Siden 2013 har Jungle befesta seg som et knallsterkt navn – sentrert rundt duoen «J» og «T». De heter Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, og har bygd ut – mye fordi de solgte ut en Europaturné – til et sterkt sjumannsband. Mangefasettert, egenrådig og veldig herlig moderne soul med sterke melodilinjer og stemninger. Tilnærminga til soulen er umiskjennlige britisk, men med like stor global appell som mange lignende britiske pop-møter-dansemusikk i deres hjem XL Recordings (Basement Jaxx, Adele, m.fl.). Tankene går vel også til Röyksopps første versjon av «So Easy», samt groovy 80-tallsgreier og klassiske funkband før det igjen. Albumet deres fra i fjor spilte de inn i eget studio – og i XL Recordings studio, begge London. Låta «Busy Earnin'» derfra har blitt spilt jevnlig på norsk P3 siden før jul. Låta er også brukt i flere spill (FIFA 15, med flere), og kanskje kjenner du igjen deres andre singel «The Heat» fra en TV-trailer?

Etter plateslipp har de spilt hjemlandets største festivaler: Reading, Leeds, Glastonbury (se under), og blitt nominert både til BBCs Sound of 2015 og for den like velrennomerte Mercury Prize høsten 2014.

Som et lite nikk til dem med en velutstyrt platesamling nevner vi at Jungle også kan gi deg med store åplatesamlinger assosiasjoner til da The Go! Team og Avalanches sparka seg vei inn i indiepopen. Den stort-band-følelsen, veit du. Bare at med Jungle flyter klassisk soul og R’n’B tungt rundt.Slottsfjell går av stabelen 16.-18. juli.