WiMPs internasjonale HiFi-tjeneste TIDAL er nå tilgjengelig i Norge. Tjenesten blir i løpet av første kvartal tilgjengelig i 30 land, og vil gjennom sitt redaksjonelle innhold gi norske artister en unik mulighet til å nå ut til et internasjonalt publikum.
TIDAL introduseres som et separat varemerke og abonnement fra WiMP, med nytt utseende og tilgang til flere lydsystemer enn WiMP i dag har. Se fullstendig liste under.

Foreløpig er det den internasjonale utgaven av TIDAL som åpnes for nordmenn. En norsk utgave av TIDAL vil lanseres senere i år, men på grunn av høy interesse åpnes tjenesten for norske brukere allerede nå.

TIDAL har fått en strålende mottakelse og stor oppmerksomhet fra både presse, artister og lydutstyrsprodusenter. Tjenesten får først og fremst skryt for å endelig gi mulighet til å strømme musikk i CD-kvalitet, men fokuset på redaksjonelt innhold og tilgangen til videoer i HD-kvalitet er også noe som det legges merke til internasjonalt.

TIDAL ble først lansert i USA og Storbritannia i oktober, og vil i løpet av første kvartal være tilgjengelig i 30 land. Med en egen «Nordics» sjangerside, vil TIDAL gi norske og nordiske artister en ny arena for eksponering overfor et internasjonalt publikum.
«På Nordics nå løfter vi fram nye utgivelser fra The White Birch, The Megaphonic Thrift og så klart Susanne Sundfør som alle har et internasjonalt uttrykk og passer godt til vår profil. I tillegg har vi en flott spilleliste med tittelen Norwegian Jazz Progression, som løfter fram en rekke sterke jazzartister som har markert seg de siste månedene, blant annet Marius Neset, Møster! og Ellen Andrea Wang», sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef i WiMP og TIDAL.

TIDAL fronter denne uka også en egen spilleliste og featureartikkel i anledning by:Larm, hvor lytterne kan bli kjent med artister som Jonas Alaska, AURORA og Nordic Music Prize-nominerte Todd Terje.

«Vi ser allerede at artister som Röyksopp, Susanne Sundfør og Todd Terje streames mye i både USA og Storbritannia, så dette blir veldig spennende å følge videre,» sier Rindal.
WiMP påvirkes ikke av TIDALs lansering.

Fakta om TIDAL
TIDAL er den første globale musikktjenesten som kombinerer HiFi-lydkvalitet, HD-musikkvideo og redaksjonelt innhold. TIDAL er tilgjengelig i Norge, USA, Canada, Storbritannia, Irland, Spania, Italia, Portugal, Tsjekkia, Slovakia, Danmark, Nederland, Estland, Latvia, Litauen, Singapore og Sør-Afrika og lanseres i løpet av første kvartal også i Østerrike, Kypros, Frankrike, Hellas, Ungarn, Romania, Sveits, Slovenia, Sverige, Tyrkia og Malta. Les mer på .

• Over 25 millioner låter
• Over 75 000 musikkvideoer
• Lossless lydkvalitet (FLAC/ALAC 44.1kHz / 16 bit - 1411 kbps)
• Redaksjonelt innhold produsert av erfarne musikkjournalister og eksperter i bransjen
• Eies av Aspiro AB, notert på Stockholmsbørsen. Største eier i Aspiro er Streaming Media AS med ca 75%. Streaming Media AS eies av Schibsted, Platekompaniet og Ferd.

• Tilgang til lydsystemene Amarra, Anthem, Airable by Tune In Media, Astell & Kern, Audeze, Audiovector, AudioQuest, Auralic, Aurender, Bel Canto, Bluesound & NAD, Dan D'Agostino, Definitive Technology, Denon, DTS Play-Fi, Dynaudio, Electrocompaniet, Harman Omni, HiFiAkademie, ickStream, JH Audio, Linn, McIntosh, Meridian, Mirage, MartinLogan, Musaic Paradigm, Polk, Pro-ject, PS Audio, Raumfeld, Simple Audio, Sonos, Steinway Lyngdorf, Wadia, Wren Sound Systems. Flere systemer kommer,

Les mer her