Musikktjenesten WiMP lanserer i dag tjenesten WiMP DIY. WiMP DIY gjør det gunstig for usignerte artister å publisere musikken sin gjennom streaming. Tilbudet har ingen oppstartskostnader og gir hele 70 prosent direkte tilbake til artist. Med tilbudet ønsker WiMP å bidra til at også det uetablerte musikkmarkedet kan nå ut til et bredere publikum, skriver Wimp i pressemeldingen.

WiMP DIY er en forlengelse av den pågående Nylyd-kampanjen, som setter fokus på ny, norsk musikk. DIY-musikken vil samles og presenteres i en egen seksjon i WiMP. Redaksjonen vil høre gjennom alle DIY-utgivelser, og aktivt promotere det som holder høyest kvalitet, eksempelvis gjennom månedlige DIY-spillelister, anbefalinger, promotering i toppbannere og andre aktiviteter. Artister som bruker tilbudet har med andre ord en unik mulighet til å bli vist fram på lik linje med de største internasjonale og norske artistene.

- Med Nylyd-kampanjen har vi satt fokus på nye, spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste. Med WiMP DIY tar vi enda et skritt dypere ned i det norske grolaget. Vi gleder oss til å se hva som rører seg og fortjener å bli vist fram, sier Sveinung Rindal i WiMP-redaksjonen.
WiMP DIY er en videreføring av det tidligere JUBA-konseptet, som ga usignerte band og artister mulighet til å selge musikken sin gjennom Platekompaniet og Telenors digitale butikker samt WiMP. JUBA fungerte som døråpner for flere band, for eksempel Mary Me Young, som vant JUBA-konkurransen og fikk spille på Øya-festivalen.

WiMP DIY distribueres i samarbeid med Phonofile. Phonofile står for all administrasjon og utbetalinger, mens artisten selv skal markedsføre musikken sin. WiMP tilgjengeliggjør den gode musikken som kommer inn og trekker frem utvalgte perler, og sørger for at hele 70 prosent av inntektene tilfaller artisten direkte. Resterende 30 prosent er administrasjon og avregning. Det er ingen avgift for registrering eller bruk av tjenesten. Musikken blir eksklusivt tilgjengelig på WiMP i en måned, deretter gjøres den også tilgjengelig i andre tjenester.

- Tilbudet lanseres for å dekke en synlig etterspørsel i markedet. WiMP DIY er ikke ment som et alternativ til en vanlig platekontrakt, men et steg på veien. WiMP ønsker å invitere inn artister som enda ikke har et plateselskap i ryggen, men som har ambisjoner om å nå ut med musikken sin, sier Rindal.

Artister som er interessert i tilbudet kan lese mer og registrere seg på

Wimp