Eirik Wangberg jobbet med noen av popens største stjerner på 60- og 70-tallet, vant Spellemannprisen som produsent og spilte bass for Jan Rohde. Paul McCartney har skrevet forordet!

Dette er ei meget innholdsrik bok på 260 sider i stort format, om en nordmann som gjorde det stort i utlandet, men som ikke er så kjent som han burde ha vært. Den er illustrert med noen sjeldne bilder som viser Eirik Wangberg sammen med store stjerner. Vi får også appendikser om hans studioutstyr, 25 karrierehøydepunkter, nominasjoner og priser (bl.a. Grammy) og en alfabetisk oversikt over artister han har jobbet med som lydtekniker, produsent, stereomikser og masteringstekniker. "Mitt liv blant stjerner" er skrevet i samarbeid med journalisten Stein Slettebak Wangen.

Eirik Wangberg (f. 1944) fra Oslo bygde blant annet Norges første elektriske bassgitar og spilte i Jan Rohde & His Cool Cats da han var tenåring. I 1963-64 bodde han i Sverige, hvor han fikk utgitt en solosingle og hadde Janne Schaffer som gitarist i sitt band The Noisemen. I 1964 flyttet han til USA og fikk etter hvert jobb som lydtekniker i et av Los Angeles' fremste studioer.

De første 18 sidene handler om da Wangberg jobbet med Brian Wilsons "Smile"-prosjekt og samtidig møtte både John Lennon og Paul McCartney. Så forteller han biografisk om sitt liv, inkludert et kapittel om sitt møte med Charles Manson. Størst plass i boka tar sidene om da han var lydtekniker på Paul og Linda McCartneys album "Ram" (1971). Han går gjennom sang for sang og forteller om sine slett ikke ubetydelige bidrag. Det var Paul som ga ham navnet Eirik The Norwegian.

Vi får også en epilog ved den kjente produsenten David Foster, som jobbet med Wangberg tidlig i karrieren, som medlem av gruppa Skylark. Det står mye om dette, samt om hans jobbing med Diana Ross, Michael Jackson (han tok opp vokalen på Jackson 5s første hit "I Want You Back"), Grease-soundtracket, Ted Gärdestad, John Mayall og de norske artistene han produserte: The Kids og Alex. For sistnevntes 1982-album "Always" vant han Spellemannprisen. Videre får vi høre mye om Wangbergs privatliv og tida som lakseoppdretter på Frøya.

For en person som er over gjennomsnittet interessert i rockehistorie og plateproduksjon, er boka "Mitt liv blant stjernene" et obligatorisk kjøp. Forsidebildet viser Eirik, Linda og Paul i forkant av konserten til Paul McCartney i Drammenshallen, 1989. Og Paul har altså skrevet forordet!