Skral festival kan i dag offentliggjøre en av hovedattraksjonene til Grimstad-festivalen neste sommer. Den islandske gruppen Of Monsters and Men har de siste tre årene toppet albumlister verden over med sin smittende blanding av indie folk og -pop, og vært en gjenganger på de største festivalene utenlands. Tirsdag den 12. juli, 2016 blir det fremgansrike bandet å finne på Groos i Grimstad.

– Of Monsters and Man har vært en favoritt på alle de største festivalene rundt om i verden, og har de store refrengene man rett og slett må gi seg hen til. Pluss på en solfylt sørlandsdag og du vil nærme deg magi på Skral, sier bookingansvarlig og daglig leder, Toffen Gunnufsen.

LES OGSÅ: Of Monsters And Men på Sentrum Scene

Anført av Iåtskriver og vokalist Nanna Bryndís Hilmarsdóttir er det opptil ni medlemmer med under Of Monsters and Mens konserter, og gruppa fra Keflavik utenfor Reykjavik slo for fullt igjennom på første forsøk. I 2012 slapp de hit-singelen “Little Talks” og debutalbumet My Head Is An Animal på verdensbasis, et album som toppet listene i flere land. I USA debuterte plata på en sjetteplass på Billboard-lista, den beste plasseringen til en islandsk artist noensinne. Tidligere i år slo de sin egen rekord med album nummer to, Beneath the Skin, som debuterte på tredjeplass på samme liste.

Of Monsters and Men spiller en smittefarlig blanding av indie og pop-musikk med røtter i folk- sjangeren. De er stadig på veien rundt om i hele verden og har blant annet hatt med seg norske Highasakite som oppvarmere i USA.Skral Festival går av stabelen 12. og 13. juli, 2016 på Groos i Grimstad. På nattestid arrangeres det klubbkvelder i sentrum av byen. Flere artister slippes fortløpende.