Skral Festival melder i dag i en pressemelding at årets festival er avlyst. Festivalen i Grmstad skulle arrangeres neste uke med bl.a. Musti, Arif, Honningbarna og Das Body på plakaten.

"Å avlyse Skral Festival er ikke noe vi tar lett på. Vi er en sammensveiset gjeng med ildsjeler som har jobbet iherdig med å stable festivalen på beina etter to beintøffe år. Hele organisasjonen på rundt 20 personer har jobbet på dugnad i over ett år uten å ta ut så mye som ei krone i lønn. Belønningen for strevet har hele tiden vært å kunne samle fo i trygge rammer på Groos og nyte felleskapet, musikken, god drikke, deilig mat og Sørlandet sammen med gode venner.

Slik blir det ikke. På grunn av den økte smittesituasjonen i Grimstad den siste uken har vi besluttet å avlyse Skral Festival 2021. Selv om smittesituasjonen kan bedre seg den neste uka så meldte FHI i går at Grimstad må påregne “.... å stå i dette minst en uke til...” noe som naturlig nok blir vanskelig da opprigg er få dager unna og festivalen er om mindre enn en uke.

Vi har sett på flere alternativer for å kunne avholde en trygg festival slik smittesituasjonen er i Grimstad nå. FHI anbefalte massetesting av publikum og crew før festivalstart, men vi har dessverre ikke klart å få garantier fra leverandør om at dette vil kunne komme på plass på en trygg og tilfredstillende måte innen begynnelsen av neste uke.

Å skulle ta ansvar for nesten tusen mennesker pluss alle som jobber med og for festivalen er et stort ansvar, og som ansvarlig arrangør så vil vi lage Skral Festival i trygge rammer, men det er ikke mulig slik vi ser det med den siste ukes smitte her i Grimstad.

Kunne vi ventet “litt til” og sett hvordan utviklingen gikk? Nei, dessverre. Riggingen av området skulle etter planen begynne om få dager og vi kan ikke med samvittigheten i behold hente folk fra hele landet ned til Grimstad for å begynne å jobbe. Som byens største enkeltarrangement har vi et ansvar for våre egne folk og våre gjester.

Vi har også sett bortfall av frivillige og lag og foreninger som enten er i karantene, isolasjon eller som rett og slett ikke ønsker å jobbe med et arrangement som tiltrekker seg så mange mennesker som det Skral Festival gjør.

Det var ikke slik siste del av pandemien skulle ende, men med fylkesrekord over antall smittede pr innbygger de siste to ukene før festivalstart og et område som er markert blodrødt på diverse oversikter så anser vi risikoen for stor til å gjennomføre.

Dette er ingens feil, dette er bare veldig veldig dårlig timing.

Det er lov å være skuffa, men det er bedre å være skuffa enn å være smitta."

Mer info her