Skral Festival 5 ble fredag slått konkurs, ifølge en kjennelse fra Aust-Agder tingrett. I kjennelsen står det at festivalen skylder 5,5 millioner kroner. Verdiene i selskapet er anslått til å være 244.000 kroner, skriver DN.

Her er pressemeldingen fra festivalen:

Jubileumsåret ble dessverre ikke fylt med jubel og latter, men en konkurs av vår største eier Arjuna AS. Festivalens økonomiske fundament ble revet bort under føttene på oss og igjen står vi: En dedikert gjeng som elsker å lage festival på Groos og som var godt i gang med planleggingen av Skral Festival 2020.

La det være klinkende klart: Vi hadde aldri i vår villeste fantasi trodd at en så solid hovedaksjonær kunne gå konkurs. Dette er en trist dag for oss alle. Siden konkursen har vi jobbet intenst for å få på plass ny kapital men har dessverre ikke kommet i mål med noe håndfast. Dette er vi utrolig lei oss for.

Ildsjeler i Grimstad har på eget initiativ startet en crowdfunding på Spleis.no for å få Skral Festival på beina igjen. Pengene blir kun utbetalt om det faktisk skulle bli nytt arrangement i 2020. Dette har vekket entusiasme, engasjement og vilje hos mange, også oss.

Hva som skjer videre nå er opp til bobestyrer som håndterer konkursen. Først og fremst blir det noen dager hvor vi vil snakke med de som har jobbet med Skral i flere år, før vi vurderer hva neste steg vil bli.