Til sommeren gjenoppstår Quartfestivalen i Kristiansand, i forbindelse med 25 års-jubileumet til tradisjonsrike festivalen. I forrige uke ble det kjent at den britiske elektronika-duoen Underworld kommer, og i dag setter festivalen Leftfield på plakaten som spesiell gjest. Den engelske trioen var sammen med blant andre Underworld viktige i å definerere britisk klubbmusikk på 90-tallet, og har blitt kalt de mest innflytelsesrike produsentene fra hjemlandet dette tiåret. Leftfield spilte på Quartfestivalen i 1996 og i år 2000. Quart25 går av stabelen den 28. og 29. juni, 2016.

– Det er nesten vanskelig å unngå Leftfield når vi allerede har Underworld på programmet. De to gruppene har fulgt hverandre historisk, og de lager enormt med liv på hver sin måte. Leftfield er dessuten et av de beste elektroniske live-bandene jeg har sett. Både i Teltet i 96 og i Bendiktsbukta etter D’angelo i år 2000 feide de all motstand av banen, sier bookingansvarlig i Quart25, Toffen Gunnufsen.

Leftfield ble dannet i 1989 og har bestått av ulike medlemmer i tillegg til produsenten Neil Barnes. DJ-magasinet Mixmag kalte musikken deres for progressive house, en sjanger med utløp i både techno og dub. Bandet fikk sitt definitive gjennombrudd i 1995 med albumet Leftism, og som med Underworld var gruppen å finne på lydsporet til den innflytelsesrike filmen, Trainspotting. Leftism har senere blitt kalt et av Englands beste album gjennom tidene.

I fjor ga Leftfield ut sitt tredje album, Alternative Light Source, et album som mottok strålende anmeldelser og listeplasseringer i hjemlandet. Selv 20 år etter debuten er bandet en vital og populær leverandør av elektronisk dansemusikk, både på plate og fra scenekant.

Leftfield er spesiell gjest på Quart 25 onsdag den 29. juni, der de deler scene med blant andre Underworld.

Quartfestivalen ble for første gang arrangert i 1991 under navnet Quadradurmusivalen. Den vokste seg raskt til å bli landes største musikkfestival. Med artister som David Bowie, Coldplay, Kanye West, Foo Fighters, Daft Punk, Björk, D’Angelo, Muse, Alica Keys, Green Day, Snoop Dogg og Depeche Mode øverst plakaten spilte også Quart en vesentlig rolle i å introdusere det norske publikum for en rekke sjangere og artister som siden har dominert musikkbildet.Foto: Dan Wilton