Det vakte betydelig oppsikt da LCD Soundsystem slapp nyheten om sin gjenforening tidligere i januar. New York-gruppen, som takket for seg med en spektakulær konsert i Madison Square Garden i 2011, topper dermed plakaten til årets Coachella i USA, og vil også være en av hovedattraksjonene på festivaler som Roskilde, Primavera, Festival Vodafone Paredes de Coura og Lovebox Festival i Europa denne sommeren. Det er med stor glede at Q25 i dag kan offentliggjøre at jubileumsfesten i Kristiansand blir et av stoppestedene.

– Det var jo nesten utenkelig at LCD Soundsystem noen gang skulle gjenforenes, og at de velger oss som et av stedene på deres sommerturné føles en anelse eksklusivt. Få band definerer lyden av festivalen vår på samme som nettopp dem, sier bookingansvarlig i Q25, Toffen Gunnufsen.


LCD Soundsystem spilte i Kristiansand i 2003, da gruppen stod på terskelen til sitt store, internasjonale gjennombrudd med singelen “Daft Punk Is Playing at my House”. Under ledelse av hovedmann James Murphy ble bandet et av de viktigste og mest innflytelsesrike gjennom 2000-tallet. Albumet Sound of Silver ble en stor hit, og ble av publikasjoner som The Guardian, Uncut og Drowned in Sound kåret til årets album da det kom ut i 2007. LCD Soundsystem har flere ganger vært nominert til Grammy-prisen.

Ryktene om gruppens gjenforening begynte for alvor å skyte fart da de på julaften 2015 helt uventet la ut sangen “Christmas Will Break Your Heart”. I et personlig brev til fansen beklaget Murphy ovenfor dem som hadde kjempet for billetter og strukket seg langt for å se den svært utsolgte avskjedskonserten i 2011, men kunne også love ny musikk i form av et album i 2016.

Q25 går av stabelen i Bendiksbukta på Odderøya, Kristiansand den 28. og 29. juni. LCD Soundsystem avslutter i Bendiksbukta tirsdag den 28 juni. Fra før står Underworld, Leftfield, Basement Jaxx, Mercury Rev og Bob Hund på plakaten. Flere artister vil bli offentliggjort snart.www.q25.no