I dag annonserer Nick Cave and the Bad Seeds slippet av sitt nye album "Skeleton Tree", deres sekstende studioalbum, som slippes både fysisk og digitalt 9. september via Kobalt / Playground Music. "Skeleton Tree" blir oppfølgeren til et av de mest kritikerroste og kommersielt suksessfulle albumene til Bad Seeds i nyere tid, "Push The Sky Away" fra 2013.

Arbeidet med "Skeleton Tree" begynte i 2014, når bandet hadde sessions i Retreat Studios i Brighton, etterfulgt av sessions i La Frette Studios i Frankrike på slutten av året i 2015. Albumet ble mikset ferdig i AIR Studios i London i begynnelsen av 2016.

Første mulighet for å høre de nye sangene fra albumet vil være i forbindelse med visningen av filmen "One More Time With Feeling" som er regissert avAndrew Dominik (Chopper, The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly). Filmen har kinopremiere verden over den 8. september, dagen før "Skeleton Tree" slippes.

"One More Time With Feeling" var opprinnelig tiltenkt som en konsertfilm. Med Dominik sin hjelp utviklet den seg langt mer i retning av å være et slags bakteppe til skrive- og innspillingsprosessen til albumet. Her flettes bandets opptredener sammen med intervjuer og stemningsbilder filmet av Dominik, akkompagnert av Nick Cave sin fortellerstemme og improviserte grubling.

Filmen er skutt i svart-hvitt, i både 3D og 2D. Resultatet er en vakker, skjør og rå film, som kan betraktes som et testament til en artist som forsøker å finne sin vei gjennom mørket. Filmen blir distribuert til over 650 kinoer verden over av Picturehouse Entertainment.

"Skeleton Tree" slippes globalt på vinyl, CD og på alle digitale platformer 9. september 2016.